Posušje povelo protiv Borca u 90. minuti: Nisu osvojili niti bod, (ne)postojeći penal odlučio
Foto: HŠK Posušje

Prvi meč 14. kola Premijer lige

Posušje povelo protiv Borca u 90. minuti: Nisu osvojili niti bod, (ne)postojeći penal odlučio

Eldar Ganibegović

Prvi meč 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Mlakve u Novom Gradu odigrali su Borac i Posušje.

Na kraju smo vidjeli nevjerovatnu završnicu utakmice i trijumf Borca 2:1.

Iz slabog prvog poluvremena može se izdvojiti napad Posušja u 15. minuti. Boban je uposlio Jovića, koji umjesto da šutira, pokušava asistirati i dobra prilika odlazi u nepovrat.

Prva prava prilika na meču u 35. minuti. Lijepa akcija domaćih, Tatar je na kraju pokušao uposliti Piščevića, no ovaj nije uspio glavom bolje zahvatiti loptu i sprovesti je u praznu mrežu.

Samo minut kasnije Subić, kapiten Borca, promašuje kolosalnu šansu. Mrkaić ga je uposlio, a on sa šest metara neometan šutira daleko iznad gola.

Na otvaranju drugog dijela trese se prečka Borca. Jović je zategao iz slobodnjaka, ali pogodio je samo okvir gola. Desetak minuta kasnije pokušava i Vukoja, ali ide to pored gola.

Oglasi

Nakon toga period igre koji je pripao Borcu. Ninković je prvo propustio dobru šansu, zatim i Mrkaić, a u 65. minuti zbog ofsajda je opravdano poništen pogodak Envera Kulašina.

Mogao je Borac do gola i pobjede u 85. minuti kada je iz gužve šutirao Gajić, ali blokirala je njegov šut odbrana gostiju. 

Kada sve to domaća ekipa nije iskoristila, sijevnula je kontra gostiju koju u 90. minuti u gol pretvara Boban kojem je to treći gol u posljednje dvije utakmice, nakon što je dva gola postigao protiv Tuzla Cityja (3:0).

Oglasi

Dvije minute nakon toga greška domaće odbrane, Zakarić dodaje za Piščevića koji pogađa za 1:1. No, pitanje je da li je veznjak Borca bio u dozvoljenoj poziciji prije nego je postigao pogodak.

Nije se stigla gostujuća ekipa ni okrenuti, a sudac Miloš Gigović na signalizaciju pomoćnog sudije dosudio je sumnjiv penal za domaći tim koji je u pobjedu od 2:1 pretvorio Zakarić. O penalu će se sasvim sigurno mnogo pričati, a pune ruke posla imat će Komitet za sudije.

Inače, Posušje je u ovoj utakmici bilo itekako desetkovano, s obzirom na to da su u 13. kolu protiv Tuzla Cityja po treći žuti karton zaradili Krišto, Hanuljak i Zvonimir Begić.

Također, danas su u ekipi Borca po treću žuti karton zaradili Vojnović i Pišćević i njih nećemo gledati u narednom kolu.

Stanje na tabeli nakon ove utakmice je takvo da je Borac treći s 23 boda, dok je Posušje na osmoj poziciji s osam manje. 

Oglasi

U narednom kolu Borac će gostovati kod Igmana, dok će Posušje dočekati Sarajevo. U međuvremenu, u srijedu će Borac u Kupu Bosne i Hercegovine u goste Krupi, a Posušje Kolini. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 14. kolo:

Borac - Posušje 2:1 (Piščević 90+3', Zakarić 90+4'; Boban 90')

FK Borac: Ćetković, Ninković, Mrkaić, Gajić, Vojinović, Subić, Andrić, Popara, Jurilj, Tatar, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Kukić, Brković, Milanović, Bešlić, Landeka, Pavlović, Jović, Lučić, Horić, Boban.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Uranija
Prvi gol borca iz čistog ofsajda a drugi gol je iz čisto izmišljenog penala! Faulovi 29:8 za Posušje i žuti kartoni 8:2 za Posušje. Koji krimal se dešava. Fuj
45 0
user1659354598
Zasto svi pisete a niste gledali ,Borac los imali su neke sanse ali mrtvi su i bezvoljni ,nesta ne stima,Posusje povelo i nakon toga imali sansu da odu na 2-0 i promase ,poslije toga pogrijesi igrac Posusja i pokloni bol Borcu i vrati ih u zivot a kod penala je bilo kontakta i to bez potrebe igrac Posusja rusi igraca Borca ,sami su krivi za sve
1 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi