Ismir Mirvić u potrazi za trećom srećom

Situacija u FK Sarajevo ne ide po planu

Ismir Mirvić u potrazi za trećom srećom

Admin Čaušević

Situaciju u sportskom segmentu FK Sarajevo je daleko od kakve je očekivao prvi čovjek kluba Ismir Mirvić.

Poslije iznenađujućeg ispadanja od Čelika u 1/16 finala Kupa BiH Mirvić je primoran da traži novog šefa stručnog štaba poslije prihvaćene ostavke Feđe Dudića.

Dudić je u FK Sarajevo stigao sa najvećim mogućim ambicijama, donio je nešto novo, pokazale su to i pripremene utakmice. Među pristalicama Bordo tima je zavladala velika euforija, posebice nakon perfektnog starta i tri pobjede u uvodnim mečevima.

Stvari su po zlu krenule odlaskom sa Koševa. Bordo tim je odlučio da domaće mečeve igra na Bilinom polju dok traje zamjena terena na našem najvećem stadionu. Sinergija između ekipe i Dudića je postajala sve slabija pošto bivši trener Veleža nikako nije uspjevao da svoju energiju prenese na igrače ili možda igrači nisu željeli da je prihvate. To će svakako morati analizirati u Titovoj 38b.

Iako je Bordo tim stvarao veliki broj prilika na svakom meču i igrači na terenu promašivali nemoguće, Dudić je svjestan da se svakom treneru sudi na osnovu rezultata i odlučio je da digne sidro.

Tako će Mirvić krenuti u potragu za trećim trenerom otkako je imenovan predsjednikom jer treba biti realan da Dženan Uščuplić koji je vodio ekipu u finišu prošle sezone nikada nije bio permanento rješenje.

Oglasi

Eksperiment sa trenerom iz Sjeverne Makedonije Aleksandrom Vasoskim se ispostavio kao potpuni promašaj. Nije izborena ni Evropa, a dežurni vatrogasac Uščuplić nije uspio osvojiti Kup.

Po završetku sezone otišao je Uščuplić, a za šefa stručnog štaba imenovan je Dudić koji je trebao biti rješenje na duže staze, ipak teren je pokazao drugačije.

Klupa FK Sarajevo je najužarenija u Premijer ligi. Pritisak je ogroman, ali i specifičan pa će Mirvić morati biti svjestan svega toga kada bude birao novog trenera.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako to i obično biva u ovakvim i sličnim situacijama, navijači su već počeli da prizivaju Husrefa Musemića, spominje se i kratkotrajno angažovanje Uščuplića. Međutim, sve su to (ne)realne želje navijača i špekulacije kojih će sigurno biti i u narednim danima.

S odlaskom Dudića, otišli su i njegovi pomoćnici Mustafa Kodro te kondicioni trener Jasmin Trnovac. Od dosadašnjih članova stručnog štaba ostao je Emir Obuća pa bi upravo proslavljeni fudbaler Bordo tima mogao i predvoditi ekipu za vikend protiv Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zilan66
Dajte Harisa Zahiragica ili Stojnica
7 2
user1571956549
Ojj vama ni Zidan ne bi pomogao hahahahaha
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi