Irfanu Peljti najveća odgovornost u 16. kolu Premijer lige

Određena službena lica

Irfanu Peljti najveća odgovornost u 16. kolu Premijer lige

Admin Čaušević

Određana su službena lica za mečeve 16. kola Premijer lige od kojih samo jedan susret neće biti direktnom prijenosu. Najveću odgovornot će imati najbolji bh. sudija Irfan Peljto.

Susreti predstojeće runde igrat će se u tri dana. Tri susreta su na programu u subotu, dva u nedjelju, dok će kolo biti zatvoreno u ponedjeljak.

U subotu od 13 sati u Gabeli sastat će se Velež i Leotar i taj susret će prenositi Arena Sport. Za dijeljenje pravde bit će zadužen Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Sloga i Posušje će igrati u istom terminu s tim da susret iz Modriče neće biti prenošen. Na centru će se naći Darko Gedžić iz Brčkog.

Subotnji program od 18 sati zatvaraju Borac i Sloboda. Bit će to prvi susret na novom travanjaku stadiona u Banjoj Luci, a sudit će ga Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške. Susret će prenositi kamere AreneSport.

Nedjelja donosi dva duela. Oba će se igrati istovremeno. Od 17 sati će u Zenici, odnosno Širokom Brijegu početi dueli Sarajevo - Igman te Široki Brijeg - Zrinjski.

Oglasi

Meč na Bilinom polju će suditi Sabrija Topalović iz Zenice, a pravdu na okršaju dvijeprovlasirane ekipe na Pecari će dijeliti Irfan Peljto.

Kolo će biti kompletirano kada itekako zanimljiv meč igraju Tuzla City i Željezničar. Susret u Srebreniku će početi u 14 sati. Glavni sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Zbog suspenzija na terenu ili pored terena neće biti nekih zvučnih imena, posebno se to odnosi na Željezničar jer su suspendovani trener Edis Mulalić i defanzivac Edin Cocalić.

Kod FK Sarajevo u delu protiv Igmana neće biti Ivana Ikića, dok će Igmanu nedostajati Armin Bešagić i Edin Biber.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda na megdan Borcu putuje bez Kemala Osmankovića, dok u redovima Širokog Brijega u derbiju sa Zrinjskim neće biti Mate Šute i Ilije Bagarića.

Kod Posušja crveni karton protiv FK Sarajevo dobio je Ivo Krešić, te on neće konkurisati za gostovanje kod Sloge iz Doboja, direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Top Komentari

pitariistok
U facu nam se seru oz rs-a ovi...al u facu nam se kenjaju i u usta.
5 1
starmac
Znači Slobodu su već na odstrel stavili.Kreno je Vice u posljdnju fazu.VELEŽ će imati probleme sa Njegomirovićem.A ostatak je po blagim nalazima.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi