Derbi na Grbavici između Željezničara i Borca pripao Luki Bilbiji

Delegiranje 17. kola Premijer lige BiH

Derbi na Grbavici između Željezničara i Borca pripao Luki Bilbiji

Esmer Oštraković

Za vikend su na rasporedu utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a danas je poznato i delegiranje sudija za ove utakmice.

Navijači će moći vidjeti nekoliko dobrih duela, a sigurno da najviše pažnje privlači jedna utakmica i to ona koja će biti odigrana u Sarajevu.

Derbi utakmica ovog kola biti će odigrana na Grbavici gdje će Željezničar dočekati ekipu Borca iz Banja Luke.

Pravdu na ovoj utakmici dijelit će Luka Bilbija iz Prijedora, dok će mu asistirati Damir Lazić iz Brčkog, te Arnel Novalić iz Doboj Istoka. Četvrti sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.

Široki Brijeg će na svom terenu dočekati Slogu iz Doboja, a galvni arbitar na ovoj utakmici biti će Admir Šehović iz Sarajeva.

Njegovi asistenti su Marko Perić iz Mostara, te Edin Redžović koji dolazi iz Sarajeva. Četvrti sudija je Josip Martinović iz Čapljine.

Leotar će u Trebinju dočekati ekipu Tuzla Cityja, a na centru će biti Musa Mateo iz Čapljine. Asistenti su Marko Zelenika i Amer Macić, obojica iz Mostara. Delegat dolazi iz Sarajeva, a to je Benjamin Deljković.

U Banovićima će utakmicu odigrati Sloboda i Sarajevo. Pravdu na ovoj utakmici dijelit će Dragan Petrović iz Banja Luke. Asistirati će mu Sreten Udovičić iz Prijedora, te Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Četvrti sudija je Miloš Gigović iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Admir Musić dobio je zadatak da sudi na utakmici između Igmana i Posušja. Njegovi pomoćnici, baš kao i glavni sudija, dolaze iz Sarajeva, a to su Emir Zahiragić i Enes Đozić. Četvrti sudija je također iz Sarajeva, a njegovo ime je Adis Mulahasanović.

Utakmica između Veleža i Zrinjskog je odgođena.

Top Komentari

DV69
haha gigovic i bilbija svaku drugu utakmicu sude borcu, zbog čega i za koga se ova liga igra? vico nayebemo ti se mamice svi kompletno picko raspala
14 2
Mostarac94
Vise nastupa imaju bilbija i gigovic za borac vec pola sastava samog borca
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi