Rivali tvrde da je sudija 'pogurao' Juventus do pobjede: Je li zaista tako?
Trenutak koji je izazvao kontroverze na stadionu Bentegodi u Veroni (Foto - Screenshot)

Sporna 76. minuta

Rivali tvrde da je sudija 'pogurao' Juventus do pobjede: Je li zaista tako?

Midhat Šljivak

Juventus je večeras na stadionu Bentegodi u Veroni savladao domaću ekipu s 1:0, a pobjednički pogodak djelo je  napadača torinskog velikana Moisea Keana iz 61. minute susreta.

Stara dama iz Torina upisala je peti uzastopni trijumf. Pogotkom Moisea Keana osvojena su tri boda kod neugodne Verone i Bianconeri su skočili na treće mjesto tabele.

Verona je u ovom meču dva puta imala mogućnost da dobije penal. Oba puta je međutim VAR soba uz glavnog sudiju Marca Di Bella odlučila da od penala nema ništa.

I dok je douđeni penal iz 84. minute opravdano poništen zbog prekršaja u napadu, situacije iz 76. minute nešto je o čemu će se pričati.

Danilo je bio taj koji je igrao rukom u kaznenom prostoru. Ruka nije bila u prirodnom pokušaju i igrači Verone su tražili da Di Bello pokaže na bijelu tačku.

Uslijedio je pregled snimka u VAR sobi. Odluka je bila da nema dovoljno elemenata za penal i utakmica je nastavljena usprkos brojnim protestima domaćeg tima.

Oglasi

Mnogi, naročito navijači Verone, ali i velikih rivala torinskog tima tvrde da su sudije u ovom slučaju 'pogurale' Juventus do pobjede. Je li tako prosudite sami.

OVDJE pogledajte snimak igranja rukom u kaznenom prostoru Stare dame.

Trenutak iz 76. minute kada Danilo igra rukom u kaznenom prostoru

Juventus je novom pobjedom, petom uzastopnom skočio na treće mjesto tabele i tim Massimiliana Allegrija izgleda nezaustavljivo.

Njihova igra možda nije lijepa za oko. Ipak, veoma je efikasna i Juve je sada u jako dobroj situaciji za razliku od početka sezone.

Treba svakako istaći da je i večeras torinski gigant igrao bez pola tima zbog povreda i pitanje je samo kako će ekipa izgledati kada se oni najbolji vrate na teren.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kako se šinteru namješta ovo je ništa
6 6
Mostarac94
Zar im se kad prestalo pomagat?
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi