Fudbal se neće vratiti kući: Aktuelni svjetski prvak i dalje u igri za odbranu naslova
FOTO: EPA

Kane tragičar

Fudbal se neće vratiti kući: Aktuelni svjetski prvak i dalje u igri za odbranu naslova

Haris Zilić

Odigran je i posljednji četvrtfinalni duel na Mundijalu u Kataru. Na stadionu Al Bayt snage su u evropskom klasiku odmjerili Engleska i Francuska, na kraju su se radovali Francuzi i slavili rezultatom 1:2.

Prvi prijete Englezi preko Fodena u sedmoj minuti. U 12. minuti centaršut Dembelea, Giroud pokušava glavom, međutim brani golman Engleske.

U 18. minuti slavlje Trikolora. Nakon odlične akcije lopta dolazi do Tchouamenija koji sa 25 metara sjajno pogađa. No, mogao je i Pickford mnogo bolje reagovati. Kako god, to je bilo 1:0 za aktuelne prvake svijeta.

Lloris u 22. minuti zaustavlja Kanea, a isti igrač je oboren na vrhu šesnaesterca u 27. minuti, nakon VAR signalizacije nije bilo penala za Engleze.

Zaprijetila je Francuska preko Mbappea u 39. minuti, loše je šutirao sa nekih 14 metara.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:1 za Francusku.

Oglasi

U nastavku mnogo bolja igra Engleske i stigla je nagrada u 53. minuti. Dosuđen je oparavdan penal za Englesku, siguran realizator bio je Kane sa 1:1.

Četiri minute nakon gola Engleza dobar napad Francuske, Mbappe sjajno prošao po lijevoj strani, ubacio loptu, no Dembele se ne snalazi najbolje.

Velika šansa za Englesku u 70. minuti. Odlično je Maguire skočio i šutirao glavom, ali malo pored gola ide lopta. Dvije minute nakon prilike za Maguirea, Saka je imao veliku priliku, nije iskoristio mat poziciju.

U 76. minuti ogromna šansa za Francusku, Giroud je lijepo šutirao, Pickford još bolje odbranio. Ipak nije bilo spasa za Englesku u 78. minuti kada je Giroud pogodio za 1:2.

Drama u 83. minuti. Nakon pregledavanja VAR-a dosuđen je novi penal za Engleze, Hernandez je oborio Mounta. Kane je ponovo uzeo loptu, ovaj put je promašio cijeli gol i ostalo je 1:2.

Do kraja meča ostalo je 1:2 i Francuska će u srijedu u polufinalu igrati protiv selekcije Maroka i nastaviti svoj put prema odbrani naslova iz Rusije.

ENGLESKA - FRANCUSKA 1:2 (Kane 53'(p)/Tchouameni 18', Giroud 78')

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska: Lloris, Kounde, Varane, Upamecano, Hernandez, Tchouameni, Rabiot, Griezmann, Dembele, Mbappe i Giroud.

Engleska: Pickford, Walker, Stones, Maguire, Shaw, Rice, Henderson, Bellingham, Saka, Foden i Kane.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Samo da se zna..Olivier Giroud od odlaska iz AR567ALA postao je: PRVAK SVIJETA, OSVOJIO LIGU SAMPIONA, LIGU EVROPE, PRVAK ITALIJE, NJBOLJI STRIJELAC U HISTORIJI FRANCUSKE, TRPAO AR567ALA GDJE GOD STIGAO...A navijaci AR567ALA GA ZVALI "PANJ"..SAD vi recite ko je REALAN I KO JE LAZOV..
16 7
user1666374721
Ovo i ćorava vrana vidi koliko se Francuskoj pomaže, ovaj sudija je zalutao u fudbal
3 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti