Sada je definitivno: Almedin Ziljkić danas potpisuje za Sarajevo

Pojačava ofanzivni dio Bordo tima

Sada je definitivno: Almedin Ziljkić danas potpisuje za Sarajevo · Saznajemo

E. Škorić

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Almedin Ziljkić danas će postati novi član FK Sarajevo.

Ziljkić nije otputovao na pripreme sa Olimpijom u Antaliju i bilo je jasno da će se vratiti u Bosnu i Hercegovinu. Bordo tim se sedmicama borio za njegov potpis, a na kraju je i uspio.

Kako nam je potvrđeno od izvora bliskih samom igraču, danas će definitivno potpisati ugovor sa Sarajevom i time će biti okončana saga oko njegove budućnosti.

Ziljkića je bh. sportska javnost prvi put upoznala 2017. godine kada je stigao u tuzlansku Slobodu iz Gorice, a nakon Slobode je još igrao za Tuzla City i banjalučki Borac, da bi u ljeto 2021. prešao u Olimpiju.

Ove sezone odigrao je ukupno 21 utakmicu za slovenačkog velikana i postigao je jedan gol uz jednu asistenciju, a ima i dva nastupa za seniorsku reprezentaciju BiH.

26-godišnji krilni nogometaš biće novo veliko pojačanje za FK Sarajevo, u čije redove su već stigli stoper Ilija Martinović i napadač Renan Oliveira, koji je prethodno briljirao u Litvaniji u dresu Žalgirisa.

Oglasi

Prethodno je na mjesto šefa struke stigao Mirza Varešanović, a što se tiče igračke križaljke, ona još nije do kraja skopljena.

Na Koševu je počeo skauting za još neke pozicije u ekipi. SportSport.ba je došao do informacija da se traže igrači na pozicijama lijevog beka, štopera te još jedno veznog fudbalera te je na neki način licitacija već počela.

Proteklih dana su se već počela spominjati neka imena. Elvir Duraković je jedna od opcija baš kao i Francis Kyeremeh koji je dijelio svlačionicu sa Oliveirom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Sarajevu će sasvim sigurno u narednim danima dovesti još neke igrače s kojim će put Turske na glavni dio priprema, gdje će se odigrati i nekoliko jakih provjera, a najjača ona proti ukrajinskog velikana Šahtara.

Sarajevo sezonu otvara 25. ili 26. februara protiv Zrinjskog na novom terenu stadiona Koševo, ali bez prisustva najvatrenijih navijača pošto Horde zla bojkotuju protiv novog trenera, ali i direktorice Ajle Alimanović, te bivšeg sportskog direktora Emira Hadžića, koji danas radi kao jedan od skauta kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Dobro pojačanje. Dobro nam došo Almedine.
9 1
Starigrad01
Ohoho Mašala.Sve dosad kako treba.Ove godine evropa a uduće prvenstvo zna se aBd.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi