Što se bahatio, bahatio se! Australci ohladili Srđana Đokovića, uslijedilo je uzaludno "pokajanje"

Nije moglo bez skandala

Što se bahatio, bahatio se! Australci ohladili Srđana Đokovića, uslijedilo je uzaludno "pokajanje"

Admin Čaušević

Srđana Đokovića je skupo koštala "neopreznost"  nakon pobjede njegovog sina u četvrtfinalu Australian Opena kada je snimljen u društvu ruskih navijača koji su podržavali Vladimira Putina. 

Dan nakon incidenta u kojem je na srbijanskom jeziku govorio živjela Rusija za Srđana Đokovića je stigao hladan tuš.

Naime, kontroverzni otac jednog od najboljih sportista svih vremena neće sa tribina pratiti polufinalni duel Novaka protiv Tommyja Paula.

Pritisak kojeg su stvorili Australci, ali i ukrajinski ambasador u Australiji Vasyl Myroshnychenko koji je zatražio da se ocu srbijanskog tenisera zabrani ulaz.

"On se mora izviniti i osuditi rusku invaziju na Ukrajinu", poručio je Myroshnychenko koji je ponašanje Đokovića seniora nazvao sramotnim.

Ubrzo je uslijedilo i Srđanovo "pokajanje". Poručio je kako je u Australiji samo radi podrške svom sinu te da nema namjeru da budi nemire.

Oglasi

"Ja sam ovdje samo da bih podržavao mog sina. Nemam namjeru da izazivam neke naslove ili da ga ometam", počeo je Đoković senior te nastavio:

"Bio sam ispred sa Novakovim navijačima kao što sam radio to poslije svakog od mečeva svog sina, da proslavim njegove pobjede i da se slikam s njima."

Nisam imao namjeru da budem uhvaćen u ovome. Moja porodica je proživjela horor rata i samo želimo mir."

"Tako, kako ne bi bilo prekida tokom polufinalnog meča mog sina i drugog igrača, odlučio sam da meč gledam od kuće. Želim da vidimo odličan meč i navijat ću za svog sina, kao i uvijek."

Bit će interesanto za vidjeti da li će se Srđan pojaviti u eventualnom finalu i kakva će biti reakcija australske publike.

Top Komentari

antikomunist
NJEGOVA PORODICA PROSLA HOROR RARA??!!!!WTF?! Naprcio se ti svojih predaka i potomaka,kakav horor pominjes?Glavu bih dao da je"tata Djokovic" bio i ubijao po Bosni!On je zakorjeli cetalj!Takav je "najbolji sportas svih vremena"ovog dysmanskog portala,koji u nebo dize one koji slave Rusiju i Putina,koji klucu ratnim zlocincima a omalovazavaju sve sto je BiH!
8 1
s.belmin0
A kakav otac takav sin?
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti