Šta dalje čeka Gigovića? Niti je na nebu, niti na zemlji

Nije donesesna konačna odluka

Šta dalje čeka Gigovića? Niti je na nebu, niti na zemlji

Admin Čaušević

Miloš Gigović nije suspendovan, ali neće suditi utakmice u narednom periodu. Kratki je to zaključak sjednice Komiteta za sudije i suđenje FS BiH koja je održana u četvrtak. 


Za SportSport.ba je potvrđeno kako kontroverzni sudija iz Bosanske Gradiške nije prošao sa supenzijom već da će pauzirati od suđenja sve do okončanja sudačke analize sa utakmice 21. kola između Leotara i Igmana.

Gigović je u susretu okončanim rezultatom 1:1 imao niz kontroverznih odluka, uglavnom na štetu Igmana. Gosti iz Konjica su meč okončali sa da igrača manje, dok su protiv njih dosuđena i dva penala.

Ono što ide u prilog Gigoviću je činjenica da je kontrolor suđenja Sead Kulović dao prolaznu ocjenu 8.4 što se prema sudijskom kriteriju smatra "dobrim suđenjem".

Ipak, tokom sjednice utvrđeno je da je bilo propusta tokom utakmice, zbog čega će biti potrebno utvrditi dodatno analiziranje suđenja Gigovića sa utakmice Leotar - Igman.

Dakle, Gigović i Kulović ostaju bez delegiranja dok se ne okonča analiza i donese konačna odluka da li će biti suspendovani ili ne.

Oglasi

Nije vremenski određeno koliko će detaljni proces analize suđenja trajati pa je nemoguće reći do kada Gigovića nećemo gledati na premijerligaškim terenima. 

Sigurno je da Gigović neće suditi niti jedan meč 22. kola. Da li će se na terene vratiti kada počne treći krug takmičenja ostaje da se vidi. 

Ovo nije prvi put da se arbitar, koji vrlo često zna imati ulogu četvrtog sudije kada na UEFA-ine mečeve budu delegirani službena lica iz BiH, suočava sa suspenzijom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U sezoni 2020/21 prošao je sa žestokom kaznom kada nije bio delegiran na čak devet kola seniorske Premijer lige.

Inače, Gigović je ove sezone sudio na devet utakmica Premijer lige te je pokazao ukupno pet crvenih kartona te dosudio četiri penala.

Top Komentari

bk123
Ovdje je više kriv Sead Kulovic kontrolor suđenja...on ga je pokrio i dao mu prolaznu ocjenu...pravno je Gigovic čist a moralno je nešto drugo,obično pravo i moral ne idu ruku pod ruku...zato treba sad suspendirat Seada Kulovica i Gigovica zajedno
6 0
user1659354598
Sta dalje pricati,Kula mu dao prolaznu ocjenu??,nema dalje Vico je sve poklopio
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi