Potop izabranica Samire Hurem u Srbiji
Katastrofalna igra i težak poraz Bosne i Hercegovine od Srbije u Staroj Pazovi (Foto. FSS)

Potpuna katastrofa

Potop izabranica Samire Hurem u Srbiji

Midhat Šljivak

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u prijateljskoj utakmici u Staroj Pazovi od Srbije rezultatom 6:0. Izabranice Samire Hurem odigrale su katastrofalan meč i na kraju su doživjele pravi potop.

Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doživjela istinsku katastrofu u prijateljskom meču protiv Srbije odigranom u Staroj Pazovi.

Izabranice vječne selektorice Samire Hurem potpuno su deklasirane. Primile su šest pogodaka i dobro su i prošle.

Srbija je pitanje pobjednika riješila u prvom poluvremenu. Domaće fudbalerke postigle su pet golova uz dominaciju Jelene Čanković i Tijane Filipović.

Čanković, koja nastupa za Chelsea, upisala je nevjerovatnih pet asistencija u prvom dijelu, prvu u 25. minuti za Alegru Poljak koja postiže pogodak za 1:0.

Potom je Tijana Filipović pogodila za 2:0, da bi hat-trick asistencija za Čanković stigao u 30. minuti kada mrežu bh. selekcije pogađa Milica Mijatović.

Oglasi

Zatim je Tijana Filipović postigla još dva pogotka. U 35. i 39. minuti podigla je prednost na nevjerovatnih 5:0, što je bio rezultat prvog dijela.

Šesti pogodak u mreži ekipe koju predvodi Samira Hurem viđen je u 64. minuti. Konačan rezultat od 6:0 postavila je Nevena Damjanović.

Razlika je mogla biti i veća. Sreća je pa je selektor Srbije Dragiša Zečević napravio ogroman broj izmjena, pa je i realizacija domaćih igračica u nastavku bila slabija.

Ovo je svakako itekako loša najava narednih akcija reprezentacije Bosne i Hercegovine. Igra je bila katastrofalna i očito je i ženski reprezentativni fudbal u ozbiljnom padu.

Prijateljska utakmica:

Srbija - Bosna i Hercegovina 6:0 (Poljak 25', Filipović 27', 35', 39', Mijatović 30', Damjanović 64')

Srbija: Milica Kostić, Aleksandra Lazerević (68. Isidora Vučković), Anđela Frajtović, Violeta Slović, Nevena Damjanović, Sara Pavlović (46. Marija Ilić), Milica Mijatović (46. Tijana Matić), Jovana Damnjanović (46. Mina Čavić), Jelena Čanković (61. Živana Stupar), Tijana Filipović, Allegra Poljak (61. Sofija Sremčević). Selektor: Dragiša Zečević.

Bosna i Hercegovina: Almina Hodžić, Ena Šabanagić, Melisa Hasanbegović, Zerina Piskić (46. Đula Velagić), Dajana Spasojević (78. Andrea Grebenar), Marija Aleksić, Adelisa Grabus (46. Minela Gačanica), Selma Kapetanović, Mejrema Medić (46. Andrea Gavrić), Sofija Krajšumović, Amela Kršo. Selektorka: Samira Hurem.

Top Komentari

amircoralic
Dosta je vise i ove trenerice bruka nas samo. Odlazi
1 0
nakopitam
Igrajte ****ke!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi