Sarajevu poništen pogodak? Zašto? Zbog navodnog faula nad golmanom
Video:Dino Kurbegović

Sudijska lakrdija

Sarajevu poništen pogodak? Zašto? Zbog navodnog faula nad golmanom

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Sarajeva večeras su u Zenici ugostili Slogu Meridian iz Doboja, te su ponovo razočarali svoje navijače odigravši 1:1.

Imalo je Sarajevo mnogo šansi, ali na kraju je samo jedna lopta odsjela u mreži Dobojlija, koji su u nastavku došli do 1:1 i na kraju do velikog boda u borbi za opstanak.

No, pravi haos nastao je u zadnjim sekundama utakmice. Sarajevo je došlo do pogotka za 2:1 i kada je počelo da slavi, ubrzo je uslijedio hladan tuš.

Očekivani protesti Sarajlija na kraju

Nije jasno zbog čega je gol Bordo tima poništen, navodno zbog faula nad golmanom Sloge, ali to se na snimku ne vidi, tako da ostaje jako diskutabilno da li je sudijska odluka bila ispravna ili ne. Usudili bismo se reći da se radi o sudijskoj lakrdiju. 

Situaciju pogledajte na OVOM linku.

U jednom trenutku je i pomoćni sudija krenuo da trči prema centru, ali očito se sudije nisu složile u odluci, pošto je na kraju dosuđen faul za goste te je ostalo 1:1.

Ova odluka izazvala je haos na terenu, igrači i stručni štab Sarajeva teško su se mirili s ovom odlukom arbitara, ali morali su na kraju razočarani da napuste teren.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevu je bila jako važna utakmica i pobjeda bi Bordo ekipi povećala značajno šanse da se plasiraju u Evropu, pa je poništen gol na ovakav način i u zadnjim sekundama nešto što bi moglo da ima velike posljedice za premijerligaša s Koševa.

Nakon utakmice, niko iz FK Sarajevo nije htio da daje izjavu pred TV kamerama, a i jasno je i zbog čega. Bijes je opravdan, čini se da je Sarajevu uskraćena regularna pobjeda, pa će biti danima priče o tome, a ostaje da se vidi hoće li na kraju biti i posljedica za one koji su donijeli pogrešnu odluku? 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baboisback
Cak ni golman nije trazio faul
7 0
Bobinho1921
Cist faul nad golmanom
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi