Sa Grbavice obavijestili Velež: "Traju radovi na sjevernoj tribini, ne možemo primiti Vaše navijače"

Bez Red Armyja u srijedu

Sa Grbavice obavijestili Velež: "Traju radovi na sjevernoj tribini, ne možemo primiti Vaše navijače" · Saznajemo

Admin Čaušević

Kako prvi meč polufinala Kupa BiH između Veleža i Željezničara tako će prema svemu sudeći i revanš duel dva velikana bh. fudbala proteći bez gostujućih navijača, saznaje SportSport.ba.

U srijedu stadionu Grbavica bit će odigrati revanš susret polufinala Kupa BiH između Željezničara i Veleža. Mostarski tim u ovaj duel ulazi sa minimalnom prednošću iz prvog duela.

Na stadionu Rođeni nije bilo gostujućih navijača jer popularni Manijaci nisu željeli da budu na gostujućoj tribini jer kako su naveli ne žele da budu tretirani kao životinje.

Uslijedilo je nekoliko saopštenja sa obje strane da bi na kraju FS BiH naložio Veležu da mora omogućiti prijem gostujućih navijača na svom stadionu.

Kako je Željezničar u Mostaru bio bez svog 12. igrača, isti scenarij u srijedu čeka Velež i to zbog radova gdje su obično smješteni gostujući navijači.

Kako SportSport.ba saznaje iz Zvorničke 27 su obavijestili mostarski klub kako su trenutno radovi na sjevernoj tribini i da neće biti u mogućnosti primiti gostujuće navijače.

Oglasi

Saznajemo da će se i iz FK Velež obratiti FS BiH, pa ostaje da se vidi kako će reagovati krovna kuća bh. fudbala.

Inače, iz Željezničara su svojim navijačima jutros saopštili da će moći unijeti hranu na stadion s obzirom da iftar nastupa u vrijeme utakmice.

Bit će ovo susret od velikog značaja za obje ekipe. Zahvaljujući golu Tarika Šikala Rođeni imaju rezultatsku prednost i utakmicu ulaze rasterečeniji.

Velež igra zaista odlično ovog proljeća, dok se sarajevski Plavi pod vodstvom novog trenera Nermina Bašića nadaju plasmanu u svoje prvo finale nakon šest godina pošto su 2017. godine i osvojili Kup.

Nema sumnje da će igračima Veleža nedostajati podrška njihovih navijača, nešto kroz šta su u prvom susretu u Mostaru prošli fudbaleri Željezničara.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjećanja radi, susret na stadionu Grbavica igra se od 18:30. U slučaju da utakmica završi pobjedom Željezničara jednim golom razlike izvodit će se penali pošto ne važi pravilo gola u gostima.

Pobjeda od dva i više golova razlike donosi prolaz Plavim, a bilo koji drugi rezultat značit će da će Velež igrati drugo uzastopno finale Kupa nakon što je prošle sezone pobijedio Sarajevo u finalu boljim izvođenjem penala.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Gledali ste jucer utakmicu Rijeka Hajduk, vidjeli ste kavez u kojem se nalazila Torcida ? Pametnom dosta. Mislio sam da ste gospoda, da ce te razumiti stanje izgradnje stadiona. Da ce te razumiti vicu i klosare da hoce da sve uniste. Gotivio sam vas uvijek, al vise nikad, vasi komentari da pozivate na rusenje Starog su sramota, seljacine mrtve. Plavi gospodin je postao seljak ! Agresivno ROĐENI !
14 7
Catanzaro
Ubijte im zadnju nadu za evropom mostarski rođeni neka se ugasi sirotinja
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi