Hoće li navijači Veleža na Grbavicu? Šta će reći NS BiH?
Red Army na Grbavici na jednom od ranijih gostovanja

Meč se igra u srijedu od 18:30 sati

Hoće li navijači Veleža na Grbavicu? Šta će reći NS BiH?

S. Mlaćo
Sasvim očekivano, revanš susret polufinala Kupa između Željezničara i Veleža donijet će dosta bure.

Navijači Željezničara nisu željeli na stadion Rođeni, smatrajući da ne trebaju biti smješteni na tribinu koja je više ličila na kavez. 

Iz NS BiH su zatim noć prije meča kazali da FK Velež mora obezbijediti uslove za gostujuće navijače, no bilo je već kasno i Plavi sa Grbavice bili su bez podrške navijača u navedenom meču.

FK Velež je na kraju slavio 1:0 i ima solidnu prednost pred revanš.

Iz FK Željezničar su danas obavijestili mostarski klub kako su trenutno radovi na sjevernoj tribini i da neće biti u mogućnosti primiti gostujuće navijače, što je vjerovatno odgovor na dešavanja uoča prvog meča ova dva kluba koja su se ranije 'hvalila' sjajnim odnosima.

Oglasi

Nakon što su jutros obaviješteni o tome, iz FK Velež su se kako nezvanično saznajemo obratili NS BiH, no kako saznajemo nisu dobili povratnu informaciju.

Šta će biti odlučeno ostaje da se vidi, ali vremena je sve manje. Navijači Veleža ali i sami organizatori svakako mnogo ranije moraju znati konačnu odluku.

Inače, iz Željezničara su svojim navijačima jutros saopštili da će moći unijeti hranu na stadion s obzirom da iftar nastupa u vrijeme utakmice, te su ih pozvali da dođu u što većem broju i podrže svoje ljubimce.

Bit će ovo susret od velikog značaja za obje ekipe. Zahvaljujući golu Tarika Šikala Rođeni imaju rezultatsku prednost i utakmicu ulaze nešto rasterećeniji.

Velež igra zaista odlično ovog proljeća, dok se sarajevski Plavi pod vodstvom novog trenera Nermina Bašića nadaju plasmanu u svoje prvo finale nakon šest godina pošto su 2017. godine i osvojili Kup.

Podsjećanja radi, susret na stadionu Grbavica igra se od 18:30.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret na Grbavici sudit će Dragan Petrović iz Banja Luke, a pomoćnici će biti Arnel Novalić iz Doboj Istoka i Radislav Kačavenda iz Gradiške.

Dužnost četvrtog arbitra obavljat će Miloš Gigović iz Gradiške.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Nece radovi su u toku, nećete pijacari na Grbavicu
5 9
user1676368963
1987, broj za doniranje 2KM smećarima sa grbavice.
8 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi