Barcelona zaustavila nevjerovatni niz Atletica i došla na korak od titule

Trijumf Katalonaca

Barcelona zaustavila nevjerovatni niz Atletica i došla na korak od titule

M. Šljivak

Barcelona je u derbiju 30. kola La Lige na Camp Nou stadionu savladala Atletico Madrid s 1:0 i napravila je možda i presudan korak ka tituli prvaka Španije. Junak je Ferran Torres koji je postigao pobjednički pogodak.

Atletico Madrid je u Barcelonu stigao kao tim koji je uvjerljivo u najboljoj formi. Tim Diega Simeonea imao je 10 uzastopnih pobjeda i 13 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza, no ta serija stala je danas na Camp Nou.

Atletico bolje otvara meč i već u prvoj minuti su gosti iz Madrida umalo došli do vodstva. Antoine Griezmann je pogodio prečku.

Očekivano, Barcelona je potom preuzela potpuno kontrolu nad loptom, a oba tima imala su nekoliko dobrih pokušaja prema protivničkom golu, ali realizacije nije bilo.

Ipak, u 44. minuti domaći tim stiže do prednosti. Ferran Torres prekrasno plasira loptu iza leđa Jana Obalaka za erupciju oduševljenja na prepunom Camp Nou stadionu.

Rezultatom 1:0 odlazi se na odmor, a u nastavku je na obje strane viđen veliki broj prilika koje nažalost po navijače nisu realizovane.

Oglasi

Sijevalo je s obje strane. Oblak je zaustavio Torresa na otvaranju drugog dijela, a zatim je i Atletico Madrid zaprijetio opasno preko Carrasca.

Raphinha je u 71. minuti imao veliku šansu da poveća prednost Barce. Oblak fenomenalno brani, da bi na drugoj strani u narednom napadu Ter Stegen zaustavio vrhunskom odbranom Antoinea Griezmanna.

Potom se u velikoj šansi našao Robert Lewandowski. U 75. minuti je odlučio šutirati iako je Raphinha bio sam u gol šansi, no Poljak mu nije želio dodati i riješiti meč.

U tim trenucima krenula je revija žutih kartona sudije Sancheza. Gotovo svaki kontakt bio je karton, a Atletico je u tim trenucima pokušavao da dođe do izjednačenja, ali nije uspio.

Ostalo je na kraju 1:0 za katalonskog velikana koji je tako došao još jedan korak bliže tituli prvaka Španije i teško da ih ko na tom putu može zaustaviti.

Katalonski velikan je prvi sa 76 osvojenih bodova, Real Madrid je drugi sa 65, a Atletico Madrid je na trećoj poziciji sa 60.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 30. kolo:

Barcelona - Atletico Madrid 1:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
E vidiš da su fudbalski neznalac, ima veze kad treba svirati ruku, npr, ne možeš ruku svirati kada je igrač u klizećem položaju, kad je napucana na metar i kad nemaš vremena da reaguješ..Čuj nema veze, to sad treba dodavat se oko igrača i namjerno mu ruku gađati da dobiješ penal....
2 0
nakopitam
Brucelona ne mora ni izvoditi igrace na teren. Sudije sve same rade. ALI REALNO NISU REALU NI DO KOLJENA
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi