Željezničar reagovao na broj ulaznica koji je pripao Manijacima, najavljen i sljedeći potez!

Na Grbavici nezadovoljni

Željezničar reagovao na broj ulaznica koji je pripao Manijacima, najavljen i sljedeći potez!

Admin Čaušević

Između redova se da naslutiti da su u FK Željezničar jako nezadovoljni odlukom FK Sarajevo o broju ulaznica za predstojeći gradski derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase. 

FK Željezničar je u srijedu u prijepodnevnim satima obavijestio javnosto da je navijačima Plavih pripalo 1825 ulaznica.

"Iz Bulevara Ivice Osima su u saopštenju otkrili šta im je sljedeći korak. Naveli su da će tražiti dodatni kontingent ulaznica u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti FS BiH.

FK Sarajevo je saopštio odluku da je obezbijedio 5% kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica za naše navijače.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM vršit će se u srijedu, četvrtak i petak od 11:00 do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar.

Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11% kapaciteta na Grbavici, te je Klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

Oglasi

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontigent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti koji jasno definiše da:

'Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta', navodi se u saopštenju.

Najveća utakmica bh. fudbala igra se u petak od 20 sati, a za glavnog sudiju delegiran je Irfan Peljto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već nekoliko godina broj ulaznica gostujućim navijačima je kamen spoticanja između dva najveća bh. kluba pred svaki derbi, a isti slučaj je i sada, a vrlo vjerovatno da će tako biti i u narednom periodu.

S obzirom na 1825 ulaznica Manijacima, te bojkot Hordi zla domaćih utakmica navijački spektakl na tribinama koji je inače zaštitni znak sarajevskog derbija će vrlo je izvjesno u petak navečer izostati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lakilone
ubi pitaRA
2 7
hzsg
Ko se to oglasio....., mali željkan...., obrati te se upravi-upravama svoga kluba koji su još prije 2o-25 godina poceli mogu slobodno reci PROSTORNU REPRESIJU PREMA NAVIJACIMA SARAJEVA. Neznam šta ocekujete, Objektivno 1800 karata je i previše za tako malog željkana.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi