Novo veliko pojačanje FK Sarajevo stiglo u bh. prijestolnicu!

Čeka se potpis

Novo veliko pojačanje FK Sarajevo stiglo u bh. prijestolnicu!

Admin Čaušević

Ljekarski pregledi i potpis dijele reprezentativca Venecuele od FK Sarajevo. Ono o čemu se špekulisalo danima je na pravom putu da postane i zvanično nakon što je Adalberto Penaranda doputovao u bh. prijestolnicu.

Najzvučnija akvizicija dosadašnjeg dijela prijleznog roka je stigla u BiH i uskoro će postati novi član FK Sarajevo. Riječ je o 26-godišnjem ofanzivno orijenstanom fudbalu, Adalbertu Penarandi.

Penaranda je već duži period bez takmičarske utakmice, a glavni razlog je činjenica da ga Baovista nije mogla registrovati zbog zabrane dovođenja novih igrača.

Ovaj 26-godišnjak je imao važeći ugovor sa portugalskim klubom, ali očigledno je u međuvremenu došlo do raskida saradanje.

Upravo o tome se se špekulisalo tokom sedmice kako će Penaranda prvo raskinuti ugovor sa Boavistom, a potom potpisati za Bordo klub. 

Oglasi

U najavi se može reći da će Sarajevo dobiti vrhunsko pojačanje, međutim taj epitet fudbaler iz Venecuele će svakako morati pokazati i na terenu.

Tako će višestruki prvak BiH Penarendi postati deveti evropski klub nakon što je 2015. godine iz Deportiva La Guaira stigeo u slavni Udinese.

U tom periodu porodica Pozzo ga je slala na posudbe u svoje satelitske klubove poput Granade i Watforda, ali i Granade gdje je igrao svoj najbolji fudbal.

Riječ je o fudbaleru koji ima 39 nastupa u La Ligi igrajući za Granadu i Malagu te sa sobom na Koševo donosi važno internacionalno iskustvo. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ljeto 2016. godine ostvario je i veliki transfer vrijedan 10.6 miliona kada je prešao iz Udinesea u Watford. Osim u Ligama petice nastupao je za Eupen u Belgiji te CSKA iz Sofije.

Dovođenje Penaranda koji ima 21 nastup za reprezentaciju Venecuele možda i najbolje oslikava s kakvim ambicijama ulazi FK Sarajevo u novu sezonu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
Postavljamo standarde, nabijamo komplekse!!!
8 9
komentator1
Nema vise cireva na grbavici. Svi popucali
9 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi