Stigla ponuda od 200 miliona za Mbappea, ali ne od Reala - Navijači velikana se smiju zbog toga

Mbappe još nije odlučio

Stigla ponuda od 200 miliona za Mbappea, ali ne od Reala - Navijači velikana se smiju zbog toga

Midhat Šljivak

Saga oko odlaska Kyliana Mbappea iz PSG-a se nastavlja. Klub iz Pariza dao je rok francuskom reprezentativcu od dvije sedmice da potpiše novi ugovor ili će ga prodati, a danas je došla informacija kako je Liverpool poslao ponudu od 200 miliona eura. Ipak, ova informacija je nasmijala čak i navijače Redsa.

Kylian Mbappe i PSG već se godinama unazad 'natežu' oko potpisivanja novih ugovora. Fantastični napadač je prošle godine potpisao novi dvogodišnji ugovor, a klub ga sada tjera da potpiše novi.

"Naš stav je jasan. Želimo da ostane, a da bi to učinio, mora potpisati novi ugovor. Ne možemo najboljeg na svijetu pustiti da ode besplatno naredne godine. To je nemoguće", poručio je prvi čovjek kluba Nasser Al Khelaifi.

Pred 24-godišnjaka je postavljen uslov. Ili potpiši ili te prodajemo, a navodno je za njega već i postavljena cijena od 200 miliona eura.

Francuz se odavno povezuje s madridskim Realom. Ugovor u Madridu navodno je spreman za potpis i čeka se konačna odluka napadača PSG-a o budućnosti.

Oglasi

I dok se Mbappe povezuje s Realom, španski mediji tvrde kako je Liverpool poslao ponudu francuskom prvaku. Redsi su navodno spremni izdvojiti traženih 200 miliona eura za potpis jednog od najboljih napadača svijeta.

Međutim, navijači velikana s Anfielda ne vjeruju u ove priče iz Španije. Stranice posvećene Redsima se smiju ovakvim vijestima koje stižu s Pirineja.

"Liverpool poslao ponudu od 200 miliona za Kyliana Mbappa. Je li im neko rekao ko su naši vlasnici?", pitaju se navijači Redsa i dodaje se:

"Ne mogu dati 50 miliona funti za Romea Laviju, a da daju toliko novca za Mbappe", poruka je navijača Liverpoola.

Podsjetimo, najskuplje pojačanje Redsa u historiji je Darwin Nunez koji je prošlog ljeta Benfici plaćen 100 miliona eura, ali veliki transferi Redsa rade se u nekoliko godina.

Prethodno su veliku potrošnju imali 2018. godine kada su u klub stigli Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho i Naby Keita za gotovo 200 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kylian Mbappe je član PSG-a postao 2017. godine. Stigao je iz Monaca na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup ugovora za 180 miliona eura.

Godinu kasnije Mbappe je postao zvanično član Parižana za koje je u proteklih šest sezona odigrao 260 utakmica uz nevjerovatnu statistiku od 212 golova i 98 asistencija.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epa
Bolje mu da napravi pauzu od godine pa.ode besplatno a da te pare za transfer uzme sebi... Jer ga klub ne može prodati bez njegovog potpisa... pa nije ovo NBA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi