Željezničar nije uspio drugi put osvojiti Baku: Plavi izgubili od Nefčija i završili nastup u Evropi

Konferencijska liga

Željezničar nije uspio drugi put osvojiti Baku: Plavi izgubili od Nefčija i završili nastup u Evropi

Midhat Šljivak

Željezničar je u revanš susretu 2. pretkola Konferencijske lige poražen na gostovanju u Bakuu od ekipe Nefčija s 2:0, te su se Plavi oprostili od učešća u Evropi ove sezone.

Željezničar je okončao nastup u Evropi za ovu sezonu. Nefči je bio jači od Plavih i s ukupnih 4:2 je prošao dalje.

Nefči dobro ulazi u meč. Pritisli su odmah Željezničar, ali je tim Nermina Bašića bez problema izdržao početne napade domaćeg tima.

Potom se igrla prenijela na polovicu domaćih. Prvu ozbiljniju šansu propušta Haris Ovčina u 17. minuti, ali Brkić je dobro odbranio.

A onda u 20. minuti Nefči stiže do prednosti. Lebon pronalazi Kennetha Saiefa koji izlazi sam ispred Muftića i lagano ga matira za prednost domaćeg tima od 1:0.

Prijetili su potom domaći preko Matiasa nakon kornera, a zatim u 30. minuti Lebon bježi odbrani Plavih, no u posljednji čas interveniše Edin Cocalić fenomenalnom intervencijom.

Oglasi

Tri minute kasnije s distance pokušava Jaber, brani Muftić, a zatim isti igrač nakon kornera nije precizan.

Do kraja prvog dijela dosta nervoze. Mađarski sudija je imao pune ruke posla, prilike su izostale, a domaći tim je imao minimalnu prednost od 1:0.

Na otvaranju drugog poluvremena još jedan ozbiljan problem za Plave. Haris Ovčina je dobio žestok udarac u glavu zbog čega mu se ukazivala pomoć nekoliko minuta i on nije mogao nastaviti meč.

Željezničar je potom krenuo u ofanzivu. Izgledali su Plavi jako dobro na terenu, a u 56. minuti nova šansa za Želju. Krpić šutira, Brkić ponovo brani.

U 60. minuti Nefči stvara veliku šansu. Lebon oduzima loptu Drlji, dodaje loptu du Saiefa koji je sam ispred Muftića, no mladi golman Željezničara spektakularno brani i spašava svoj tim. U nastavku akcije reaguje i Jašarević i Željo se spašava.

Oglasi

Tim Nermina Bašića potom kreće naprijed. Napravio je trener Željezničara trostruku izmjenu i išlo se na sve ili ništa.

Na kraju Željezničar nije dobio ništa. Nefči je sačuvao vodstvo do samog kraja, nije dozvolio Plavim da se vrati u igru i na kraju je susret okončan pobjedom domaćeg tima od 2:0.

Konferencijska liga, 2. pretkolo:

Nefči - Željezničar 2:0

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nefči: Brkić, Tamas, Saief, Aliyev, Mahmudov, Ozobić, Lebon, Israfilov, Jaber, Buludov, Matias.

Željezničar: Muftić, Jašarević, Cocalić, Kosorić, Galić, Rustemović, Biber, Ovčina, Mekić, Krpić, Haračić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678285104
Ne navijam za Željeznicar, al mi je drago sto su izgubili
8 4
TTV.KenyTB
Čestitke Neftci,zaslužili su bolji su bili.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi