FK Borac dostojanstveno predstavljao BiH u dvomeču sa Austrijancima, ali se ipak oprostio od Evrope

Banjalučani poveli, pa izgubili

FK Borac dostojanstveno predstavljao BiH u dvomeču sa Austrijancima, ali se ipak oprostio od Evrope

Edmir Škorić, foto: Esmer Oštraković

U Banjaluci je odigrana revanš utakmica drugog pretkola Konferencijske lige između Borca i bečke Austrije, a dalje su nakon dosta uzbuđenja prošli nogometaši gostiju, koji su ponovo slavili, ovaj put sa 2:1.

Borac je u prvoj utakmici prije sedam dana poražen sa 1:0 u Beču i to golom Harisa Tabakovića, ali se nadao da će večeras uz veliku podršku s tribina doći do povoljnog rezultata i da će prirediti malu senzaciju.

I dobro su stvari izgledale na terenu nekih 50-ak minuta, Borac je čak i vodio, no onda Austrijanci brzo dolaze do preokreta i rješavaju pitanje pobjednika ovog dvomeča.

Na startu utakmice Borac je imao dvije velike šanse. Otvorila se prvo prilika Šušiću, a zatim i Mihajloviću, međutim mreža Austrije nije se zatresla.

Borac je nastavio sa početnim pritiskom i 20-ak minuta je bio bolji tim na terenu, nakon čega su se Austrijanci ipak oslobodili i oni počeli mnogo više da napadaju.

Oglasi

U finišu prvog dijela Ćetković je imao nekoliko intervencija i uspio je da spasi Borac, a u jednoj situaciji Predragović je praktično sa gol - linije izbacio loptu u teren.

U 41. minuti projektil bh. internacionalca Zorana Kvržića, ali je prečka spasila Austrijance. U petoj minuti nastavka sve je proključalo na Gradskom stadionu u Banjaluci. Kolumbijac Cortes je visoko skočio i glavom loptu poslao u mrežu gostiju iz Beča nakon prethodnog ubačaja Kvržića.

Samo tri minute trajala je radost Banjalučana. Nakon sjajne akcije gostiju, Gruber postiže gol za 1:1. Imao je Stojan Vranješ zicer nakon Borčeve kontre, promašio je, a onda je u 65. minuti Polster postigao gol za TV špice za potpuni preokret Austrije.

U 70. minuti brzonogi Cortes prijeti udarcem iskosa s lijeve strane, ali je izblokiran i lopta je samo završila u korneru. Ubrzo nakon toga Kulašin je pobjegao svojim čuvarima, no odbranio je njegov pokušaj loba golman gostiju.

Do kraja utakmice stvari se nisu promijenile i Austria je prošla u treće pretkolo Konferencijske lige i mora se reći zasluženo, iako je Borac zaslužio sve pohvale za ono što je prikazao u ova dva meča sa favorizovanim Austrijancima.

Oglasi

S obzirom da su ranije ispali i Sarajevo i Željezničar, Zrinjski ostaje jedini bh. predstavnik u Evropi.

Borac - Austria 1:2

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

BORAC: Ćetković, Kvržić, Čelić, Šušić, Herera, Barsky, Predragović, Mihajlović, Blagaić, Cortes, Makarić

AUSTRIA: Fruchti, Meisi, Handl, Galva, Ronftl, Polster, Halland, Jukić, Gruber, Fitz, Fischer

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Bih liga nazalost najadnija u citavoj evropi.Sarajevski velikani poispadose,borac takodje jedino zrinjski ima malo sanse ali i oni nisu blizu zrinjskom od prosle godine.Jad i bjeda kao i sve ostalo
7 0
user1652565476
Borac je sve predstavljao osim BiH. ****a nacionalistička.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi