Kada će igrati Sarajevo i Velež? Objava na zvaničnoj stranici bordo kluba zbunila navijače

Čeka se zvanična odluka Saveza

Kada će igrati Sarajevo i Velež? Objava na zvaničnoj stranici bordo kluba zbunila navijače

Endin Čaušević

FK Sarajevo jučer je u gostima savladalo Tuzla City sa 2:1 u meču četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Za bordo klub nema mnogo odmora jer ih već u narednom kolu očekuje derbi protiv mostarskog Veleža.

Sarajevo je nakon promjene trenera i dolaska Simona Rožmana uspjelo da upiše dvije uzastopne pobjede u prvenstvu, a jučer je bordo klub slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja sa 2:1.

Novo kolo Premijer lige očekuje nas već za vikend, ali još uvijek nije baš sasvim jasno u kojem terminu će se igrati utakmica Sarajeva i Veleža.

Okršaj na Koševu će sigurno biti derbi petog kola bh. prvenstva, ali dok se čeka zvanična potvrda u kojem terminu će se igrati ova utakmica navijači oba kluba su zbunjeni jer su "u igri" dva termina.

Prvo su se pojavile informacije da će se utakmica Sarajeva i Veleža igrati tek u ponedjeljak s početkom u 21 sat, ali informacije na zvaničnoj stranici kluba s Koševa govore drugačije.

Oglasi

Naime, na zvaničnoj stranici Sarajeva u rasporedu piše da će se meč protiv Veleža odigrati u subotu s početkom u 20:30 sati.

Opis nije dostupan.

No, još uvijek nema zvaničnih informacija iz Saveza o terminu odigravanja meča, te čini se da nije baš izvodivo da se utakmica Sarajeva i Veleža igra u subotu s obzirom da se skoro u istom terminu u glavnom gradu BiH igra još jedan meč.

Naime, Željezničar dočekuje Tuzla City na Grbavici, a Plavi su već potvrdili da se ova utakmica igra u subotu s početkom u 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Sarajeva su zbunjeni što se tiče termina utakmice njihovog kluba, ali očekuje se da u narednim danima i ta dilema bude riješena jer će zvanični termini odigravanja utakmica petog kola biti objavljeni.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Nek se klubovi dogovore oko termina, ovaj u subotu bi bio idealan 20:30, ko jb arenu ko misli gledat nek dođe na stadion, a too što bi klubovi dobili po 10-20k KM od tv prava mi navijači skupimo za jednu tekmu
3 1
user1582647693
E cuj ponedjeljak svega mi pa i velez ima navijace koji planiraju doci nam u goste a u ostalom najveca ka*rina su tekme radnim danima al hajde navijli smo mi od saaveza i gore stvari
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi