Pojavio se video na TikToku: Njegomirović je u prvom planu, ali šta radi Mirza Demir!?

Dosta odluka Kakanjca u korist Borca

Pojavio se video na TikToku: Njegomirović je u prvom planu, ali šta radi Mirza Demir!?

Eldar Ganibegović

Novu pobjedu Borca u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nažalost ponovo je zasjenilo suđenje. Aleksandar Njegomirović je bio glavni sudac, ali osim njega "briljirali" su i pomoćnici Radislav Kačavenda, a naročito Kakanjac Mirza Demir.

U derbiju devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je sinoć golovima Kvržića i Vranješa slavio protiv Veleža, uz dosta kontroverznih sudijskih odluka, kako to, sada već tradicionalno, biva u Banjoj Luci.

Nakon što je u 20. minuti zbog dva žuta kartona isključen Sulji, gosti iz Mostara igrali su s igračem manje, a dosta spornih sudijskih odluka viđeno je u drugom poluvremenu ove utakmice.

Dosta "sitnih" grešaka otišlo je u korist Borca što se može vidjeti u kompilaciji objavljenoj na TikToku koju ćemo i priložiti u nastavku ovog članka, a vide se i druge sporne odluke.

Radislav Kačavenda je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kasnio dobrih četiri-pet metara i previdio je ofsajd iz kojeg je Stojan Vranješ postigao drugi gol, no dojam je da ta odluka nije utjecala na krajnji ishod utakmice, jer se svakako radilo o posljednjim sekundama utakmice i Borac je imao prednost od 1:0.

Oglasi

Mnogo više kivni u Veležu mogu biti na drugog pomoćnika, Kakanjca Mirzu Demira, koji je drugo poluvrijeme sudio na strani na kojoj je Velež napadao i propustio da signalizira nekoliko stvari, a od čega se najviše izdvaja situacija iz 65. minute.

Guliashvili je na dvadesetak metara iskosa išao na gol Borca, Herrera ga je doslovno pokosio, ali suci Njegomirović i Demir tu nisu vidjeli niti faul, a kamoli elemente za karton. Dobro, vidjeli možda jesu, no dosudili nisu.

Kompilaciju spornih sudijskih odluka pogledajte na videu priloženom ispod. Zaista nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

[tiktok]https://www.tiktok.com/@fudbalarukom/video/7285134566765907205?_r=1&_t=8gAiWbXb9de[/tiktok]

Borac je prvi s 21 bodom, po pet više od Sarajeva i Širokog Brijega, no zaista suđenje baca ljagu na ovaj veliki bh. klub i pitanje je do kada će sve ovo trajati. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Sve nam je rekao Tageltija evo vec nekoliko puta.a zadnja njegova glasi "Smješna galama, a Vaš jauk je muzika za njove uši..."! Jeste li shvatile balije u nogometnom savezu, jeli još čovjek treba nešto da Vam kaže da shvatite i napokon dignite glas.
8 0
PoliziaMerda1981
Smece *******o jadno smrdljivo potkupljivo
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi