Najugledniji sportski medij iz Hrvatske piše o sudijskoj lakrdiji iz Banja Luke: "Umjesto da..."

O golu Borca piše i region

Najugledniji sportski medij iz Hrvatske piše o sudijskoj lakrdiji iz Banja Luke: "Umjesto da..."

E. Čaušević

Borac i Sarajevo sinoć su remizirali u Banja Luci odigravši 1:1 u zaostalom meču drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu je obilježila još jedna sudijska lakrdija o kojoj pišu i mediji iz regiona, te se tu ističe posebno jedna objava.

Sarajevo je uspjelo sinoć da dođe do prednosti u 68. minuti kada su gosi odigrali sjajnu kontru, a na kraju mrežu Borca zatresao je Ajdin Hasić, te je na semaforu bilo 0:1.

Bordo klub je mogao sve riješiti u 86. minuti. Renan Oliveira imao je zicer da stavi tačku na ovaj meč i donese tri boda Sarajevu, no nije uspio da postigne pogodak jer je golman Borca zaustavio njegov udarac.

Nakon toga sudija je odlučio da meč produži za sedam minuta, a Borac je krenuo svim silama naprijed. Iako se činilo da bi bar ovaj derbi mogao proći bez sudijskih lakrdija na kraju se to, nažalost, nije desilo.

Borac je u 95. minuti uspio da poravna na 1:1 golom Zorana Kvržića, no nikome nije jasno kako pomoćni sudija nije signalizirao ofsajd u kojem je bez dileme bio fudbaler banjalučkog kluba.

Oglasi

Sudijska lakrdija ponovo je pokrenula lavinu nezadovoljstva bh. javnosti jer je zaista nevjerovatno da pomoćnik koji je bio odlično postavljen i u liniji s zadnjim igračem Sarajeva u odbrani na kraju nije signalizirao tako očito ofsajd.

O ovoj sudijskoj lakrdiji iz Banja Luke pišu i mediji iz regiona, a najugledniji sportski mediji iz Hrvatske, Sportske novosti, nije ostao imun na nevjerovatnu sudijsku grešku koja se desila sinoć na meču Borca i Sarajeva.

Uz video ove sporne situacije na kojoj se jasno vidi da je Kvržić bio u ofsajdu iz Sportskih novosti su sve prokomentarisali naslovom: "Nevjerojatna pogreška u BiH, suci nisu vidjeli trojicu u zaleđu: ‘Ovakve lakrdije odlučuju prvenstvo‘".

Opis nije dostupan.

"Umjesto da glavni sudac Musa svira zaleđe, odlučio je pokazati na centar nakon što je usred gužve najspretniji bio bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić koji je loptu u gol ugurao sa samo dva metra", navodi se, između ostalog, u tekstu hrvatskog portala.

Bh. fudbal je ponovo u centru pažnje medija iz regiona, ali nažalost ni ovaj put to nije zbog nekog lijepog gola ili poteza već zbog još jedne sudijske pogreške što je čini se postalo "normalno" kada se igraju utakmice u najjačem rangu našeg fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Borac je lider u prvenstvu sa 25 bodova i ima četiri boda i utakmicu više od drugoplasiranog Zrinjskog. Sarajevo je treće na tabeli sa 20 bodova iz deset odigranih utakmica.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ovo nije greška nego je namjera.
18 0
Ende
Najtuznije od svega sto je pored ovoga napravljeno jos 30ak namjernih grešaka u vidu dosudjivanja nepostojecih faulova za borac odnosno ne dosudjivanja faulova protiv borca ... jadan li je onaj ko se raduje ovakvim bodovima i navija za ovo.
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi