Određeni sastavi za posljednji meč 11. kola Premijer lige

Važan meč za oba tima

Određeni sastavi za posljednji meč 11. kola Premijer lige

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić

Od 14:30 sati na Tušnju se igra posljednji meč 11. kola Premijer lige naše zemlje.

Tuzla City će ugostiti FK Velež i pokušati osvojiti vrijedne bodove u borbi za opstanak, ali i Rođeni imaju svoju računicu u borbi za vrh tabele.

Treneri Adnan Osmanhodžić i Dean Klafurić odredili su početne postave:

FK Tuzla City: Fejzić, Delimeđac, Šukilović, Hadžić, Mehanović, Pantelić, Hodžić, Karjašević, Redžić, Osmić, Mašović.

FK Velež: Hadžikić, Zvonić, Halilović, Guliashvili, Suljić, Mlinarić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, De Oliveira.

Ovaj meč imao je zanimljiv uvod. Naime, navijači Slobode najavili su sinoć da će danas prije ove utakmice organizovati proteste ispred stadiona, a razlog je taj što FK Tuzla City gostujuće navijači smjesti na sjevenu tribinu, tribinu na kojoj ustvari budu popularne Fukare kada prate svoju Slobodu.

Oglasi

Ipak, brzo su kazali da je problem riješen i da su dobili garanciju MUP-a TK da Red Army neće biti na sjevernoj tribini Tušnja.

Tim povodom oglasio se i prvi čovjek Tuzla Cityja Almir Husić.

""Doista ne znam zbog čega se tenzije stvaraju. Po pitanju navijača, odnosno njihovog smještaja, klub slijedi samo instrukcije policijskih snaga. Drugim riječima, nikada nismo, niti možemo uticati na to gdje će se smjestiti gostujući navijači. Inače, ne koristimo u utakmicama spornu tribinu, iako uredno plaćamo iznajmljivanje stadiona, kako zbog naših troškova tako i radi respekta prema navijačima Slobode.

Našim sportskim prijateljima navijačima Slobode od srca želimo sve najbolje u nastavku sezone, raduju nas dobri rezultati gradskog rivala i vjerujemo da će se na Tušnjju od iduće sezone ponovo igrati premijerligaški gradski derbi', poručio je prvi čovjek Tuzla Cityja, Almir Husić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Današnji meč planiran je od 14:30 sati, a glavni sudija je Frano Jelić iz Širokog Brijega. Pomoćnici su Dejan Stjepanović i Enes Đozić, a četvrti sudija Dragan Kesić.

Zanimljivo da u narednog vikenda oba tuzlanska tima igraju kod kuće. Sloboda će ugostiti Tomislav, a Tuzla City GOŠK. Sloboda će prema trenutnom planu igrati u subotu, a Tuzla City u ponedjeljak, tačno za sedam dana.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Federalci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi