FK Željezničar predstavio Tuwaijrija: "Ovo je velika prilika za mene i moj tim, gledao sam ekipu"
Detalj sa današnje press konferenciji u Plavom salonu Grbavice

Obratili se i čelnici kluba, ali i sam trener iz Saudijske Arabije

FK Željezničar predstavio Tuwaijrija: "Ovo je velika prilika za mene i moj tim, gledao sam ekipu"

Samir Mlaćo

Nakon što je Nermin Bašić postao bivši, Željezničar je sa privremenim trenerom Harisom Alihodžićem savladao Slogu iz Doboja 1:0.

Plavi su slavili pogotkom rezerviste Dženana Haračića, a već danas dobili novog trenera.

To je 44-godišnji Abdulhakeem Al-Tuwaijri iz Saudijske Arabije. On je danas i zvanično predstavljen u Plavom salonu stadiona Grbavica u društvu, a prisutna je bila i direktorica Amira Uzunović, te potpredsjednik UO FK Željezničar Jusuf Tanović, kao i sportski direktor Samir Bekrić.

"Želim se prvo zahvaliti bivšem predsjedniku Kovačeviću na sjajnoj saradnji i liderstvu. Smanjili smo dugovanja kluba, postavili temelje za daljni iskorak, a jedan takav pozitivni iskorak predstavljamo danas.

Sa nama su danas glavni trener Tuwaijri, a sa njim će biti i dva pomoćnika o čemu će te biti više upoznati u narednim danima. Ovo je nastavak saradnje sa NS Saudijske Arabije, to je poslovno - tehničke prirode i to nema veze sa investitorom. Želim se zahvaliti kolegi Ilijasu Kovačeviću i direktorici Amiri Uzunović na ovom projektu. Već smo doveli mladog nogometaša Al Jabera, a naši juniori će ove sedmice u Španiji igrati protiv Benfice, Real Madrida...

Trenutno finaliziramo elemente dugoročnog partnerstva sa Saudijskom Arabijom. Dodatnu potvrdu nam daje to da projekat vodi gospodin Romeo Jozak, veliki profesionalac i veliko ime", rekao je Tanović.

Oglasi

Dodao je da je Tuwaijri dio projekta Nogometnog saveza Saudijske Arabije, te da je posljednji angažman imau Češkoj.

"Edukaciju je prošao u Škotskoj i Engleskoj, te je magistar sportskog menadžmenta", dodao je Tanović.

Riječ je dobio i novi šef struke FK Željezničar.

"Čast mi je biti ovdje. Hvala svima na dolasku. Za mene i moj stručni štab ovo je velika prilika, ovo je klub sa bogatom historijom. Velika čast je biti dio ovoga kluba, a zahvaljujem se i svojoj državi koja je uložila u mene dosta i bila mi podrška tokom cijelog mandata. Ovaj dolazak je jako bitan za FK Željezničar, te se nadam da je ovo put kvalitetne i buduće saradnje", rekao je trener iz Saudijske Arabije.

Kakav je vaš cilj na klupi FK Željezničar?

Oglasi

"Cilj je da se Željezničar vrati na staze stare slave. Vjerujem u sebe i svoje pomoćnike, te da klub vratimo tamo gdje pripada".

Da li ste gledali ekipu do sada?

"Gledao sam derbi na Koševu. Pratio sam nekoliko utakmica kako bi dobio širu sliku, a uživo sam gledao utakmicu sa FK Sarajevo".

Po prvi put je u bh. nogometu, do sada nije bio glavni trener prve ekipe, pa je odgovorio na pitanje novinara da li smatra da će to biti veliki problem.

Oglasi

"Ovo će biti najbolji pokazatelj karaktera i moje ličnosti. Prevazišao sam brojne prepreke, ovdje su šansu dobili brojni mladi treneri i vjerujem da će skepticizam proći nakon dobrih rezultata".

Ono što je sigurno jeste da Tuwaijri neće voditi ekipu za vikend protiv Borca, ali sa Grbavice su istakli da žele probati riješiti svu papirologiju do prvog meča iza reprezentativne pauze koja slijedi poslije vikenda.

Naveli su iz FK Željezničar da pozicija direktora Samira Bekrića nije ugrožena, te otkrili da je novi trener dobio ugovor do kraja sezone ove sezone.

"Smatramo da je ovo prava odluka, ali i hrabra. Mislimo da je ovo pravi potez u pravom trenutku", naveo je ispred FK Željezničar Tanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Abdulhakeem Al-Tuwaijri je 44-godišnji Saudijac koji je školovan u Fudbalskim savezima Engleske, Škotske i Sj. Irske. Vlasnik je UEFA Pro licence, a Master fudbalskog menadžmenta završio je u institutu jednog od najvećih svjetskih fudbalera ikada, Johan Cruyff institutu u Barceloni. Radio je u stručnom štabu Slavije Prag.

Nakon press konferencije pogledao je i prvi trening svog novog tima koji je započeo u 11 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tuwivaj Tuwivaj ajde Tuwivaj.
3 0
Hz rajvosa
Mitomanija, mitomanija, mitomanija i ništa više !!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi