Mensur Dogan više nije prvi čovjek Akademije FK Sarajevo

Bio je i trener prvog tima nakon odlaska Mirze Varešanovića

Mensur Dogan više nije prvi čovjek Akademije FK Sarajevo

Samir Mlaćo

Mensur Dogan više nije direktor Akademije FK Sarajevo.

Dvije strane su se razišle i Dogan je već napustio bordo klub, tačnije neće biti produžen ugovor o nastavku saradnje.

"Profesor Centra za edukaciju NS/FS BiH pridružio se kolektivu FK Sarajevo u julu prošle godine i obnašao je funkciju direktora Akademije.

Profesoru Doganu se zahvaljujemo na vrijednom radu, prenošenju iskustva, velikom doprinosu u stabilizaciji Akademije i postavljanja kolektiva na zdrave osnove. Želimo mu mu mnogo sreće u budućim karijernim izazovima. Profesore, hvala Vam i sretno!", istakli su sa Koševa.

Dogan je najprije bio zadužen za rad trenera u FK Sarajevo, a zatim je imanovan na funkciju prvog čovjeka Akademije. Nakon odlaska Mirze Varešanovića vodio je i prvi tim, te upisao poraz od Sloge iz Doboja na otvaranju ove sezone.

Nakon toga na mjesto šefa struke FK Sarajevo stigao je Simon Rožman, te Sarajevo sada vodi bitku za sami vrh tabele, tačnije zauzima drugu poziciju.

Oglasi

Dogan posjeduje UEFA Pro licencu i ima dugogodišnje iskustvo u rukovođenju procesima u omladinskom i seniorskom fudbalu, a  sportskoj javnosti poznat je i kao stručnjak koji je u svojoj karijeri napravio vrlo zapažene rezultate u radu sa mladim fudbalerima.

Epizoda na Koševu nije mu dugo trajala, te sada kreće u nove izazove.

Dogan je stalni gost - komentar na BHRT-u kada igra nogometna reprezentacija naše zemlje i uvijek privuče dosta pažnje svojim izjavama. Tako je bilo i u četvrtak kada je naša nogometna reprezentacija doživjela blamažu u Luksemburgu.

Dogan je kritikovao naše reprezentativce, ali i NS BiH, te stručni štab "A" reprezentacije.

"Teško razočarenje za sve nas. U zadnje vrijeme izgleda da smo zaduženi za podizanje samopouzdanja protivnicima. Šta drugo očekivati? Ovo je nekontrolisani proces koji traje druže vrijeme, svaku utakmicu igramo u drugačijem sastavu... Ne mogu ni igrači brzo se uklopiti u koncept igre, ako i postoji koncept igre, pa mi u 87. minuti uputimo prvi udarac u okvir gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odbrana je primila četiri gola, to je najbolje mjerilo kako smo igrali nazad. Haotičan je proces u Savezu, padamo na rang listi, prodajemo ono malo ugleda što smo stekli i nažalost ovo nije kraj. Nije ovo dna, pogotovo ako ovako nastavimo sa konfuznim načinom vođenja reprezentacije", rekao je tada Dogan i definitivno sve bio 'pogodio'.

Gdje će Dogan nastaviti svoj trenerski posao, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Vicino naredjenje ismiru mirvicu, sramno! Sramno ismire sta si dozvolio, nisi iznad kluba bolan
0 2
Mowzilla
Kad bi se njegova spika pretvorila u djela, savez bi nam se izgradio kao Real Madrid. Ovako, neka te na BHT-u, kukaj i filozofiraj, valjda te pocne neki prezimenjak iz Turske vise cijeniti nego mi. Sretno...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi