Je li trener Željezničara bio na utakmici? "Igrali smo super, bili bolji od protivnika"
FOTO: T. Hebib

Klafurić: Ne smijemo ulaziti u euforiju

Je li trener Željezničara bio na utakmici? "Igrali smo super, bili bolji od protivnika"

Haris Zilić

Prvi meč 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Grbavici večeras su odigrali  Željezničar i Velež. Nakon dosta borbe i zanimljive fudbalske predstave trijumf je ostvarila ekipa Veleža rezultatom 0:1.

Po završetku meča u Plavom salonu stadiona Grbavica održana je zvanična press konferencija.

Medijima su se obratili treneri oba tima Dean Kalfurić trener gostiju i trener Željezničara Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

Prvi se obratio trener Veleža, Dean Klafurić.

"Hvala na čestitkama, tvrda utakmica očekivano, zbog situacije u kojoj se Željo nalazi. Za nas teška i zbog lošeg terena, bilo je teško razviti igru. Nisam zadovoljan kako smo igrali u fazi napada, nije bilo kvalitetnih pasova.

U prvom poluvremenu samo je Šikalo imao šansu. U drugom poluvremenu smo ubrzali igru, bolje smo iskoristili međulinijski prostor, bila je lijepa akcija za gol", rekao je Klafurić i dodao:

Oglasi

"Imamo dobar niz rezultatski protiv dobrih rivala što je zaista lijepo i sretni smo. Najbitniji su igrači. Prvenstvo je dugo, ne bih ja ništa slavio u fudbalu je sve moguće, mi težimo da budemo boljii. Ne smijemo ući euforiju. Ja sam prezadovoljan s ovim igračima i ne vjerujem da ćemo bilo šta mijenjati."

"Idemo se spremiti za Igman, apetiti nam ne rastu, bitno je da ne uđemo u euforiju."

Opis nije dostupan.

Nakon toga riječ je imao trener Željezničara, Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

"Planovi se nisu promijenili, neću puno objašnjavati medijima", rekao je trener Željezničara na početku press konferencije i nastavio:

Oglasi

"Ja sam ponosan na ekipu, igrali su super i bili smo bolji od protivnika. Iako se ovaj tim mnogo kritikuje, mislim da su kritike odgovorene dobrom igrom. Protivnik je dao gol iz jedne prilike. O planovima neću govoriti, mislim da smo dobro izgledali."

Nakon što je rekao u prethodnom odgovoru rekao da su bili bolji i da su igrali dobro, na pitanje novinara da li smo gledali istu utakmicu, odgovorio je:

"Ne zanima me vaše mišljenje."

Željezničar je klub sa tradicijom, jeste li svjesni situacije u kojoj se nalazi?

"Svjestan sam gdje sam došao i koliko je Željo velik klub, znam šta znači ljudima Željo i ponosan sam na to. I vi radite svoj posao, ali uvijek ima dobrih i loših mišljenja novinara, neka mišljenja imaju smisla. Ako sam pričao na telefon tri sekunde ne znači da nisam pratio utakmicu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

O navijačima?

"Navijači su najvažnija karika kluba, a ovdje navijači poštuju Želju. Velika je podrška navijača tu su u najtežim trenucima. Moj prijatelj je bio kad se radio stadion, koreografije su danas bile vrhunske. Navijači su uvijek tu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Mis smo fakat imali promasaja sa trenerima ali da smo imali budala jakoliko se sjecam nismo a ovo je ocito teska budala.
10 0
hzsg
Treneru SVAKA TI JE NA MJESTU, VEĆ TREĆU UTAKMICU ŽELJKAN DOMIIRA U SVIM SEGMENTIMA FUDBALSKE IGRE, SAMO NEDOSTAJE FAKTOR SREĆE. Polako će i to doći na svoje mjesto, a onda neka se STUPĆANICA DOBRO ZAPITA...!!! PUNA PODRŠKA...!!!!
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi