Akrapović neće po lijepom pamtiti nezvanični debi: Međugorje nadigralo Željezničar
Plavi su ponovo razočarali, zaista je mnogo upitnika pred novim stručnim štabom

Prijateljski pripremni meč pripao trećeligašu

Akrapović neće po lijepom pamtiti nezvanični debi: Međugorje nadigralo Željezničar

Samir Mlaćo

Nogometaši Željezničara odigrali su danas prvi 'pravi' pripremni meč ove zime, a neće ga pamtiti po lijepom. Rival je bio niželigaš HNK Međugorje koji je slavio 2:1.

Plavi su počeli u sastavu: Muftić, Ovčina, Galić, Cocalić, Radinović, Karić, Drljo, Štilić, Fočo, Amoah, Krpić.

Međugorje je povelo već u prvoj minuti kada Bencun pogađa za 1:0. Uzvratio je Željezničar preko Radinovića, ali brani golman Međugorja.

U 19. minuti nova šansa za Međugorje, no ostalo je 0:1. Krpić i Amoah uzvraćaju, ali prečka spašava Međugorje. Željezničar je nakon toga prijetio prijetio ponovo preko Krpića, ali i Štilića, no tim iz Hercegovine na pauzu odlazi sa golom prednosti.

Željezničar je žestoko krenuo u nastavku, redale su se prilike, no ponovo tim iz Hercegovine prvi dolazi do gola u drugom dijelu. Nakon kornera Belmin Obradović je ostao sam i sigurno pogodio.

U 73. minuti pogodak za Željezničara. Sigurno je glavom pogodio junior Babaluk. u 84. minuti nakon kornera šansa za Željezničar, ali ide to pored gola. Nakon toga pokušao je i Mekić, ide to preko gola.

Oglasi

Plavi dolaze do 2:2 na kraju, ali glavni sudija je svirao faul na golmanu i pogodak nije priznat. Ostalo je 2:1, potpuno iznenađujuće, ako znamo da se radilo o duelu premijerligaša i trećeligaša.

Navijači Željezničara sigurno se će biti razočarani novom sramotnom partijom svog tima i novom blažom koju su im priredili njihovi ljubimci. Međugorje je trebalo poslužiti samo kao rival za sigurnu pobjedu, ali desilo se suprotno. Hercegovci su pokazali Plavima kako se bori za dres svog kluba, a trenutno su član Druge lige Jug.

Željezničar nastavlja sa pripremama u Međugorju, Plavima su dodatna pojačanja itekako potrebna, a sam trener Akrapović sa stručnim štabom sigurno će imati noć sa mnogo upitnika i nejasnoća. Plavi su u prvenstvu u borbi za opstanak, puno je problema, a raspored u prvenstvu je itekako težak.

Prijateljski meč:

FK Željezničar - HNK Međugorje 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvo poluvrijeme Željezničar: Muftić, Ovčina, Galić, Cocalić, Radinović, Karić, Drljo, Štilić, Fočo, Amoah, Krpić.

Drugo poluvrijeme Željezničar: Mulalić, Radaković, Dubačkić, Zubanović, Gasal, Biber, Šemdin, Turanjanin, Babaluk, Drina, Efendić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Bruno bolji od Gospodina El Turavija,odlicno Bruno samo ovako nastavi.Odlicna igra,Međugorje ozbiljna ekipa
6 0
Almir5556
Pa dobro tek prvi poraz u 2024 i odmah nezadovoljstvo hahaha
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi