Inostrani mediji transfer reprezentativca BiH nazivaju sramotom

Gdje mnogi ne žele, on je otišao

Inostrani mediji transfer reprezentativca BiH nazivaju sramotom

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je odlučio da promijeni sredinu, krilni fudbaler iznenadio je mnoge odabirom novog kluba, u kojem će provesti ostatak sezone.

Said Hamulić je iz poljskog Stal Mielcea otišao za 2,5 miliona eura u francuski Toulouse. I dok je briljirao u Poljskoj, u Francuskoj je ubrzo postalo jasno da neće moći dugo da ostane, da je višak, zbog čega je posuđen Vitesseu.

Ni povratak u rodnu mu Nizozemsku nije donio ništa dobro, pa su ga Nizozemci odlučili vratiti Toulouseu. Ipak, Francuzi nisu bili otvoreni za taj prijedlog jer i njima Hamulić nije bio potreban. Na kraju su ga odlučili posuditi u Rusiju ekipi Lokomotiv Moskve.

Mediji u inostranstvu smatraju da je napravio "sramotan transfer". Najviše kritika je stiglo iz Poljske gdje se i proslavio prije nekoliko godina, a razlog je naravno to što je otišao da igra za ruski klub.

Hamulić je posuđen Lokomotivu iz Moskve do kraja sezone 23/24. Rusi imaju opciju otkupa Bosanca za oko 2,7 miliona eura.

Oglasi

"Dobrodošao u crveno-zelenu porodicu, Saide. Hamulić je polivalentan igrač koji može igrati i u centru napada i na krilu", stoji u saopštenju tima iz glavnog grada Rusije. Bude li Hamulić igrao u centru napada, rivali u Lokomotivu bit će mu između ostalih: Artem Dzyuba (55 puta reprezentativac Rusije) ili Timur Suleimanov.

"Sramotan potez nekadašnje zvijezde poljskog fudbala. Igrat će za ruski klub", navodi se na poljskom sajtu Sport.pl.

Lokomotiv je četvrti u ruskoj ligi s 31 bodom, sedam iza vodećeg Krasnodara. Prethodno su za Lokomotiv igrali još neki bh. fudbaleri, a mnogi se sjećaju da je član ovog tima bio Emir Spahić.

Osim ruskog kluba, Hamulić je navodno imao ponudu da ide na Bliski istok, ali očigledno je želja bila da ostane u Evropi i ubrzo je dogovorio transfer u Moskvu.

On je ranije bio u određenoj vrsti sukoba sa fudbalskim savezom BiH, nije bio pozvan kada je to očekivao i tada rekao da nema namjeru da igra za BiH, ali je ubrzo ipak sve riješeno i već je sakupio šest nastupa prošle godine, a vrlo je moguće da će biti na spisku Save Miloševića u martu za meč ili mečeve baraža Lige nacija protiv Ukrajine 21. marta u Zenici i, nadamo se, protiv Islanda ili Izraela pet dana kasnije u Sarajevu na Grbavici.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ukraina podrzava zidove,dobro je znati a traktoristi podrzavaju traktoriste dobro je znati!
1 0
Hanibal
Samo ispravka. Hamulic nije Bosanac on je Bosnjak. Drzavljanin BiH. Nemojte kaciti svakom igracu uz Srbije i Hrvatske nacionalne atribute: Srbin, Hrvat a kada su u pitanju Bosnjaci onda se sluzite geografskim pojmovima: Bosanac, Herccegovac, Krajisnjik itd. Nemojte svjesno rastocavati bosnjacki nacionalni korpus, jer nas to moze itekako kostati na popisu stanovnistva (ako pojedinci pomjesaju etnicki i geografski pojam).
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi