Bez Hordi zla na večerašnjem derbiju!

Odluka donesena

Bez Hordi zla na večerašnjem derbiju! · Udarna vijest

E. Oštraković

Odlukom MUP-a KS zabranjen dolazak gostujućim navijačima.

Naime, iz FK Željezničar obavijestili su javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača večerašnjem derbiju.

Kako tvrde iz ovog kluba odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica.

Saopštenje FK Željezničar prenosimo u cjelosti:

"Odlukom MUP-a KS zabranjen dolazak gostujućim navijačima

Oglasi

FK Željezničar obavještava javnost da je MUP KS donio odluku o zabrani prisustva gostujućih navijača na večerašnjem derbiju.

Odluka je donesena zbog današnjeg događaja u naselju Grbavica u kojem su učestvovali navijači FK Sarajevo, te zbog saznanja policije o planiranim neredima gostujućih navijača na Stadionu Grbavica", stoji u saopštenju Željezničara.

Ulog na večerašnjoj utakmici je veoma veliki i za Željezničar koji sa nalazi u borbi za opstanak, ali i za Sarajevo koje se bori za izlazak na evropsku scenu.

Sarajevo je nakon lošeg starta drugog dijela sezone odigralo jednu jako dobru utakmicu u Kupu BiH protiv Borca u gostima.

Sa druge strane Željezničar nije briljirao u svojoj zadnjoj utakmici, te su upisali poraz od Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je riječ o tabeli Sarajevo se nalazi na četvrtom mjestu i čeka kiks Veleža kako bi pokušalo preuzeti treće mjesto na tabeli.

Željezničar bi u slučaju poraza ili remija na današnjoj utakmici nakon 21. kola ostao u zoni ispadanja, a u slučaju pobjede preskočili bi Igman i Tuzla City.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Trebalo je grbavicu ostaviti chetnicima. Ionako je njihova
3 8
Almir5556
TM88 + Policija = koalicija
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi