Ziljkić više nije igrač FK Sarajevo!

Ofanizavac napušta Bordo klub

Ziljkić više nije igrač FK Sarajevo! · Zvanično

Admin Čaušević

Almedin Ziljkić je sporazumnim raskidom napustio FK Sarajevo, saopšteno je iz Bordo kluba. Takav ishod možda i ne dolazi iznenađenje s obzirom na dešavanja prethodnih dana i suspenziju koja je izrečena iskusnom krilnom fudbaleru.

FK Sarajevo je u nedjelju ujutro potvrdilo raskid ugovora sa Ziljkićem nakon što se ranije u medijima pojavila vijest je krilni fudbaler oslobođen svih radnih obaveza.

U šturom saopštenju objavljenom na društvenim mrežama iz Bordo kluba je saopšteno kako je saradanja okončana sporazumno.

Od Koševa se jednom rečenicom oprostio i Ziljkić koji je dosadašnjim saigračima poželio sreću u ostatku takmičenja.

"Klubu želim puno sreće u nastavku takmičenja i pobjedu u Kupu Bosne i Hercegovine", izjavio je Ziljkić.

Oglasi

Pazarac je u Sarajevo stigao prošle zime iz Olimpije i plaćen je 100.000 eura, a za kratko vrijeme je oduševio navijače te dobio i kapitensku traku.

Almedin Ziljkić
Almedin Ziljkić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova

Sarajevo napušta sa 30 odigranih utakmica, postignutih devet golova i šest asistencija. Sigurno je da će odlazak iz bh. prijestolnice na neki način ostaviti gorak okus u njegovim ustima. 

S obzirom da je ugovor raskinut nakon okončanog prijelaznog roka 28-godišnjak će na pronalazak novog kluba morati sačekati ljetni period.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ziljkiću je Sarajevo bilo čak četvrti klub u BiH pošto je ranije nastupao za Slobodu, Tuzla City i Borac s kojim je i osvojio titulu prvaka naše zemlje.

Trener Simon Rožman je na posljednjim pressicama govorio o internim problemima u Sarajevu, a ostaje da se vidi da li će se situacija poboljšati odlaskom Ziljkića.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hzsg
Urednice ZNAŠ LI DA SU JUCER ODIGRANI GRADSKI DERBIJI U KONKURENCIJAMA U15 I U17. Informiši sportsku javnost, nema veze što ti je željkan izgubio u obje konkurencije . Rezultati su 3-1 i 3-0, u korist BORDO DJECE. I naravno SARAJEVO JE VODEĆE NA TABELI U KONKORENCIJAMA U 15 I U 19, a i u konkurenciji U 17 je prije malog željkana.
4 2
bazaorao
E moj Ziljkiću nikad ti više Real Madrid očima nećeš vidjeti.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi