Prekinut meč na Koševu! Igrači Sarajeva napustili teren

Nevjerovatne scene

Prekinut meč na Koševu! Igrači Sarajeva napustili teren · Udarna vijest

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca prekinut je u nadoknadi meča. Nezadovoljni sudijskim odlukama igrači Bordo tima su napustili teren na zahtjev stručnog štaba.

Nevjerovatne scene dešavale su se večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase. Revanš meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Borca prekinut je u nadoknadi meča.

Borac je imao prednost od 2:1, a domaćini opravdano nezadovoljni odlukama sudije Matea Muse odlučili su napustiti teren. Klupa na čelu sa Senijadom Ibričićem i Simonom Rožmanom ušla je i teren u igračima je saopšteno da se susret prekida.

Ubrzo se na terenu pojavio i prvi čovjek Sarajeva Ismir Mirvić. Bilo je dosta protesta prema sudiji Musi i pomoćnicima, a navijači su odlazak s terena ispratili ovacijama.

Oglasi

OVDJE pogledajte trenutak kada su domaći igrači i stručni štab odlučili napustiti teren.

Tokom utakmice bilo je dosta nervoze. Borac je imao prednost od 2:1 golovima 17-godišnjeg Stefana Marčetića, dok je pogodak za Bordo tim postigao Hamza Čataković.

Borac će na kraju igrati u polufinalu Kupa Bosne i Hercegovine. Banjalučki tim je prošao dalje u ovom dvomeču i svakako je favorit za osvajanje trofeja.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Bordo tim s druge strane put u Evropu traži preko prvenstva. Ne igra Sarajevo baš najbolje u drugom dijelu sezone. Rezultati su jako loši i vidjet ćemo šta će biti s ovim timom u narednom periodu.

Situacija na Koševu je očigledno dosta turbulentna i svakako se nadamo da će Bordo tim naći način da izađe iz rezultatske krize, te da nikada više sudije neće biti u prvom planu kao što su večeras bile. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miroljub.petrovic
Kakva predstava,cekali 93 minute,vidili da ne mogu nista i onda Perez odluči prekinuti utakmicu da bi kupio navijače i spasio svoju guzzicu.
14 4
south
Jeste sudija siljio u nekim sitacijama al sarajevo nije nista pokazalo sem dvije sanse losa igra
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi