Čelnici Željezničara odbili poziv Mirvića

Ne dolaze na sastanak

Čelnici Željezničara odbili poziv Mirvića

Esmer Oštraković

Čelnici FK Željezničar neće se pojaviti na sutrašnjem sastanku koji organizuje FK Sarajevo, a čiji je cilj "sprječavanja korupcije, borbe protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fair-playa".

Tako barem tvrde novinari Klix.ba, koji su došli do informacija da je FK Sarajevo iz Željezničara dobilo odbijenicu.

Podsjetimo, predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić pozvao je sve klubove iz WWin lige Bosne i Hercegovine na stastanak koji je zakazan za sutra.

Mirvić je naveo razne stvari u svom pismu koje je poslao klubovima, a svima je dao rok danas do 16 sati da odgovore da li dolaze na sastanak ili ne.

Kako tvrde iz Klix.ba iz FK Željezničar su poslali zvaničan odgovor na adresu svog velikog rivala u kom su se čelnici ovog kluba zahvalili Mirviću na pozivu.

Oglasi

Ipak smatraju da se pripreme za sastanak trebaju uraditi kvalitetno uz mnoge konsultacije između klubova, što ovaj put nije bio slučaj.

Navodno iz Željezničara smatraju da nije pravo vrijeme za organizaciju ovakvog sastanka i predložili su da se nešto takvo uradi na kraju sezone.

Oni navodno smatraju da bi to bio rpavi trenutak da se iznesu svi konkretni prijedlozi kako poboljšati integritet domaćih takmičenja.

Veliko je pitanje šta će biti sa eventualnom podrškom ostalih klubova iz WWin lige Bosne i Hercegovine kada je riječ o ovom sastanku.

SportSport.ba je ranije nezvanično saznao da se sastanku neće odazvati Borac, Zrinjski, Sloga Meridian, Posušje. Široki Brijeg, GOŠK i Zvijezda 09.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, sve se 'zakuhalo' protekle srijede kada je Sarajevo u revanš meču Kupa ugostilo FK Borac.

U prvom meču bilo je 0:0, a u revanšu je Borac vodio sve do sudijskog vremena 2:1. Tada su nogometaši Sarajeva na poziv stručnog štaba odlučili da napuste teren nezadovoljni suđenjem glavnog sudije Matea Musa iz Čitluke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Dok im je Vico davo titule bio je dobar, a sad kad samo oni misle da su oštećeni a cijeli svijet vidio njihov nekvalitet oni bi da se bune i sastsnče. Bravo Željo. Nadam se da će i moja Tuzla isto odgovoriti, a isto tako da ovi iz Veleža nisu zaboravili pitarsku podršku Hasiću.
9 3
hzsg
ZNACI ŽELJANA OSTAJE U LIGI....., VICINI SLJEDBENICI....,
4 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi