Na adresu FK Sarajevo stigla još jedna odbijenica za sutrašnji sastanak
Izgleda da od sastanka sutra nema ništa.

Velež se zahvalio

Na adresu FK Sarajevo stigla još jedna odbijenica za sutrašnji sastanak

E. Ganibegović, foto: D. Kurbegović

Predsjednik UO FK Sarajevo, Ismir Mirvić, jučer je pozvao sve klubove iz WWin lige BiH na zajednički sastanak, no redaju se odbijenice.

Nakon što je u sudijskoj nadoknadi prekinuta revanš utakmica četvrtfinala Kupa BiH između Sarajeva i Borca jer su domaći napustili teren nezadovoljni suđenjem, Ismir Mirvić je najavio borbu za spas bh. fudbala.

Jučer je pokazao da sve neće ostati samo na riječima i zakazao je sastanak na koji je pozvao sve klubove iz WWin lige Bosne i Hercegovine.

Sastanak je zakazan za 19. mart u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriot, no čini se da sve neće teći po planu Mirvića.

Nova odbijenica stigla je na adresu FK Sarajevo. Kulturno su se na pozivu zahvalili iz FK Velež.

Prema saznanjima SportSporta, stav Veleža je da ovo nije način za rješavanje problema. Smatraju u Mostaru da se sve nepravilnosti trebaju rješavati unutar zvaničnih tijela N/FSBiH

Oglasi

U konačnici, FK Velež je obavijestio da neće biti prisutan na sastanku, te je pitanje ko će ustvari biti tu.

Za sada je dolazak potvrdio tek Sindikat profesionalnih fudbalera BiH, dok su odbijenice stigle s Grbavice i s Tušnja.

Pismo Ismira Mirvića

"Ovim putem Vas želim obavijestiti, a ujedno i pozvati na sastanak koji će se održati u utorak 19. marta u 14 sati u konferencijskoj sali hotela Marriort Sarajevo.

Sastanak će biti posvećen aktuelnim pitanjima koja se tiču našeg nogometa, a posebnim fokusom na sprječavanje korupcije, borbu protiv monopolizma i nepravde u sportu te promovisanje fer-pleja.

Kao predstavnici različitih klubova, smatram da je od suštinske važnosti da prije svega porazgovaramo na ovu temu, a potom da se udružimo i preduzmemo konkretne korake u borbi protiv svih oblika nepoštenja u nogometu. Ovi problemi narušavaju integritet takmičenja, našeg sporta i nanose štetu svim igračima, klubovima i navijačima.

Na sastanku ćemo imati priliku izmijeniti mišljenja te porazgovarati o konkretnim akcijama koje možemo preduzeti kao grupa kako bismo osigurali transparentnost, integritet i poštenje u našoj nogometnoj zajednici. Vaše prisustvo i aktivno učešće na sastanku je od presudne važnosti kako bismo postigli zajednički cilj. Na kraju, svi smo u istom poslu, svi imamo isti cilj - zašto ne bi svojim radom pošteno mogli doći do rezultata?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Molim vas da potvrdite vaše prisustvo najkasnije do ponedjeljka, 18. marta, kako bismo mogli adekvatno organizovati sastanak.

Vjerujemo da je zajednička akcija ključna u ostvarivanju pozitivnih promjena u našem sportu te se nadamo vašoj podršci i angažmanu u ovom važnom procesu."

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Tako su izdali i Mostar i drzavu jebbo im covic majkke usrane
2 13
user1667575277
Trebali su se odazvati pa onda nabiti na nos Sarajevu za sve u prošlosti,kad boli Velez,Čelik,Slobodu itd treba da boli cijelu Bosnu.Nije dobro sta Sarajevski klosari rade,tom politikom će ostati sami.Mora se podrška dati za sve inače će ove nacionalne manjine pojesti vecinu
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi