Sergej Lavrov dobio dres banjalučkog Borca prije utakmice između Rusije i Srbije

FK Borac se pohvalio na društvenim mrežama

Sergej Lavrov dobio dres banjalučkog Borca prije utakmice između Rusije i Srbije

H. Zilić

Prijateljski duel odigrale su fudbalske reprezentacije Rusije i Srbije a Rusija je slavila rezultatom 4:0. Ova utakmica je nazvana i "bratskom", a poznato je da su Rusi suspendovani iz svih takmičenja pod okvirom FIFA-e i UEFA-e.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je igrala večeras baraž protiv Ukrajine, ali pojedincima iz naše zemlje bila je važnija utakmica između Rusije i Srbije.

Tako je Nenad Stevandić prije početka meča u Moskvi, uručio dres banjalučkog Borca ministru vanjskih poslova Rusije, Sergeju Lavrovu.

Fotografiju uručivanja dresa objavio je i FK Borac na svom zvaničnom instagram profilu.

"Uoči prijateljske utakmice u Moskvi između fudbalera Rusije i Srbije, Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije, dobio je na poklon dres FK Borca", stoji u objavi lidera WWin lige.

Oglasi

Rusija odigrala sjajno

Rusija je u pomenutom susretu bila puno bolji protivnik i razbila je selekciju Srbije.

Rusi su poveli u 22. minuti golom Mirančuka s penala, a 10 minuta kasnije Osipenko je povisio na 2:0. Golovi su došli nakon direktnog crvenog kartona srpskog fudbalera Gajića.

Drugi Mirančuk u 55. minuti postiže treći gol za Ruse, potom im je u 88. minuti jedan gol VAR poništio, da bi Sergeev u 91. postavio konačnih 4:0.

Orlovi se spremaju za Evropsko prvenstvo, Rusi naravno nemaju pravo nastupa u zvaničnim utakmicama, ali danas su pokazali da imaju kvalitet, no sada im je to uzaludno, ostaje im da igraju sa nekim nižerazrednim selekcijama, a Srbija je prva prava reprezentacija koja im je odlučila biti sparing partner nakon početka rata.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
A ikona?
2 0
user1676648256
U koji poklon jbte
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi