Akrapović: Fokus je bio da igrače podignemo moralno
Akrapović u duelu protiv Veleža

Željezničar sutra igra protiv Sloge u Modriči

Akrapović: Fokus je bio da igrače podignemo moralno

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Pred nogometašima Željeznčara su susreti odluke u Wwin ligi.

Plavi vode bitku za opstanak, a sutra im je rival u Modriči ekipa Sloge iz Doboja. Sloga igra veoma dobro i u borbi je za Evropu, dok Željezničar u gostima ima 12 poraza u isto toliko utakmica.

Jučer su na treningu se pojavili i popularni Manijaci te očitali lekciju Hirošu, Krpiću, Selimoviću i društvu, te zatražili da zaigraju mnogo bolje i na kraju osiguraju opstanak u ligi.

Kako će jučerašnji potez djelovati na ekipu, ostaje da se vidi, a sada je meč najavio Bruno Akrapović. Šef struke Željezničara ističe da ima veći broj igrača na raspolaganju u odnosu na duel sa Veležom.

"Ne osvrćemo se, gledamo naprijed. Kažnjeni igrači su se priključili, igrači koji su bili povrijeđeni rade dobro. Jedini koji nam fali je Amoah sa žutim kartonima. Za Bismarka ćemo vidjeti u kojoj je fizičkoj spremi, da li može da nam pomogne bar malo. Ostali igrači su radili dobro, radili smo i mi treneri sa njima da se oporave psihički najviše jer su zaslužili više u ovoj zadnjoj utakmici.

Oglasi

To je bio fokus ove sedmice da ih podignemo moralno, da vjeruju u sebe da pokažu kvalitetu. Igramo protiv jedne ekipe koja je skupila dosta bodova, nadam se da su se dosta istrošili u kup utakmici i da mi možemo poentirati. Dat ćemo sve od sebe i idemo optimistično", kazao je Akrapović za službenu stranicu Željezničara.

Akrapović se do sada nije proslavio, upisao je tek jednu pobjedu, te jedan remi, na ostalim mečevima Željezničar je poražen.

Prema trenutnom stanju, Plavi će sutra zaigrati sa četiri igrača u zadnjoj liniji, a ne sa tri, kako je bio slučaj do sada, što su mnogi i zamjerali Akrapoviću.

U tim će se vratiti Harun Karić, ali i Amer Hiroš koji bi trebao se naći na lijevom krilu, dok će u napadu mjesto zauzeti Sulejman Krpić.

Sutrašnji meč igra se od 14 sati, a pravdu će dijeliti Miloš Gigović iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloga je prije par dana igrala meč Kupa protiv Zrinjskog, bilo je 0:0, pa će Dobojlije sigurno biti umorne, pa će Plavi sa Grbavice i tu tražiti svoju šansu, iako se i sami ne mogu baš pohvaliti fizičkom spremom, posebno u završnici meča, a veliki problem je i sama realizacija.

Nakon Sloge, Željezničar već naredne nedjelje igra vječiti derbi protiv FK Sarajevo na Grbavici.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Nije stvar u moralu nego u formaciji koji ne mogu ispostovati Haracic i Drljo a kod tebe su standardni.
2 1
user1574859714
Ne znam više ko gura Krpića Lik ne može nikom dati gol,loš,preloš
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi