Bilbija već može početi sa slavljem
Iskusni Nemanja Bilbija i jučer bio sjajan

Čataković u dobroj formi, prate ga Haskić, Lukić, a Vidić do kraja 'out'

Bilbija već može početi sa slavljem

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Za vikend se igraju susreti 26. kola Wwin lige, a do kraja sezone preostalo je pored ovog kola još sedam utakmica.

Nema sumnje da će biti uzbudljivo do kraja, kako u borbi za vrh, tako i u borbi za opstanak. Borac gazi ka tituli, dok je Zvijezda 09 siguran putnik u niži rang, a ostaje da se vidi ko će se priključiti fenjerašu na tabeli.

Velika bitka se vodila i za laskavo priznanje za najboljeg strijelca liga, no čini se da je sve sada riješeno.

Nemanja Bilbija i Dejan Vidić su vodili bitku, ali jučer je saopšteno da Vidić mora na operacioni stol i da se radi o težoj povredi ključne kosti.

Vidić je uspješno operisan, te će ostati na 16 pogodaka.

Oglasi

Gotovo je sigurno da ga neće biti više na terenu ove sezone, što je zaista veliki udarac za Slogu, ali i isusnog naašdača koji je bio u životnoj formi.

Nemanja Bilbija je jučer postigao dva pogotka i sada je brojci 19. Bilbija će prema svemu sudeći opet ponijeti laskavo priznanje i tako još jednom dokazati klasu.

Na 12 pogodaka je Hamza Čataković iz FK Sarajevo. Čataković je u sjajnoj formi, a sve je krunisao sa dva pogotka u subotu protiv Igmana iz Konjica (3:2).

Nermin Haskić
Nermin Haskić FK Velež FK Velež Pozicija: FW

Statistika

30 nastupa
27 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
3 asistencija
12 golova
Oglasi

Na 11 pogodaka je iskusni napadač Veleža Nermin Haskić, dok su po devet postigli Jovo Lukić (FK Borac) i Đorđe Pantelić (FK Tuzla City).

Po devet pogodaka postigli su De Oliveira Renan i Ajdn Hasić iz FK Sarajevo, te Anel Hebibović iz FK Igmna, Tomislav Kiš iz HŠK Zrinjski i Irfan Hadžić iz FK Tuzla City.

Na šest su za sada Mario Ćuže (HŠK Zrinjski), Giorgi Gulishavili (FK Velež), Zoran Kvržić (FK Borac) i Mirzad Mehanović (FK Tuzla City).

Lista strijelaca Wwin lige:

19 - Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski)

Oglasi

16 - Dejan Vidić (FK Sloga Doboj)

12 - Hamza Čataković (FK Sarajevo)

11 - Nermin Haskić (FK Velež)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

9 - Jovo Lukić (FK Borac), Đorđe Pantelić (FK Tuzla City)

7 - Renan Olivera (FK Sarajevo), Irfan Haadžić (FK Tuzla City), Ajdin Hasić (FK Sarajevo), Anel Hebibović (FK Igman), Tomislav Kiš (HŠK Zrinjski)

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Bilbija,10 mjesta prazno,pa tek onda ostali....živio
0 0
plemic
kakve vi levate poredite sa bilbijom.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti