Rožman: Za iskorak svi moramo disati kao jedan, jasnije će biti stvari nakon zadnjeg kola

Govorio i o pričama da će uskoro postati 'bivši'

Rožman: Za iskorak svi moramo disati kao jedan, jasnije će biti stvari nakon zadnjeg kola

Sarajevo je imalo tri boda u svojim rukama protiv Posušja, ali na kraju je završilo 1:1.

Gosti su pred kraj postigli pogodak i završilo je 1:1. I pored toga nogometaši Sarajeva dobili su aplauze od svojih navijača.

Na press konferenciji pojavio se Simon Rožman koji je prvo govorio o samoj utakmici, a zatim rezimirao sezonu.

Spomenuo je i planove za dalje, a priznaje da nije ostao imun na špekulacije da će postati bivši, iako je osvojio 55 bodova, uz oduzeta tri, a prošle i predprošle sezone Sarajevo je ostalo na 52, odnosno 46 bodova.

"Sigurno sam ljut na ovakav način izgubiti bodove. Što se tiče same utakmice, morali smo prije završiti utakmicu, imali smo pet -šest sto posto situacija. Apsolutno kao što sam rekao, ozbiljan ekipa ne smije da onakve greške priušti. Ovaj meč nije bio od takmičarskog značaja, ali na kraju nismo napravili što smo zacrtali.

Kako god, svaka utakmica daje odgovore za dalje".

Oglasi

Remizirao je sezonu. Ostalo je još jedno kolo.

"Što se tiče same sezone, kada smo došli željeli smo postaviti strong sistem, sportsku kulturu. Puno toga je trebalo ispraviti, iako je bilo teško držati disciplinu. Vidjeli ste i danas kada popusti kako te kazne.

Prva trećina je bila solidna, druga je bila loša, nekako smo na zimskim prelazni rok razmišljali i to se pokazalo, da smo dobili sve, ne bi bili prvi. Mi smo držali kostura ekipa, dali šansu i mlađim igračima. Ekipu smo stavili ispred pojedinaca, imali smo u prosjeku 15 i više šuteva na gol. Rano smo izborili Evropu, to je bio osnovni cilj".

U medijima se špekuliše da neće ostati trener, iako ima ugovor još godinu dana.

"Slažem se da niko nije imun na to. Nemam na to utjecaj, znam da za dalje cijeli klub mora disati kao jedno. Uprava, sportski dio i svi navijači koji prate klub. Osjećaj nije dobar, ali sa tim moram živjeti".

Da li će biti promjena u ekipi, da li ima neki plan već sada ili?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sportski direktor je suspendovan, ali brzo ćemo sjesti. Imamo planove za dalje, treba to ići u praksu. Znate da ne smijemo izdavati informacije dok ne završi sezone i nije fer da govorim da smo sa nekim dogovorili ili ne. Malo je čudna situacija što se tiče rada sportskog direktora, ali riješit ćemo naredne sedmice dosta toga. Nakon zadnje utakmice puno toga će biti jasnije", dodao je Slovenac.

Rožman je bio veoma miran na press konferenciji, a treba istaći da će Sarajevo sezonu završiti u Čitluku kod Širokog Brijega.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Delegat
Za iskorak treba ti i tvoji svi sto si doveo da idete i ne zaboravite Ibricica povesti
1 0
dzamm
Joj demagoga braco mila, odlazi neznalico!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi