Petrović najavio nekoliko odlazaka, dotakao se Bilbije, ali i VAR-a i nove sezone

Vjeruje da će Zrinjski biti glavni kandidat za titulu prvaka

Petrović najavio nekoliko odlazaka, dotakao se Bilbije, ali i VAR-a i nove sezone

Željko Petrović ostaje na klupi mostarskog Zrinjskog.

Plemići su osvojili Kup naše zemlje, prvi je to trenerski trofej za ovog stručnjaka, a na kraju Plemići nisu uspjeli osvojiti naslov prvaka.

Titula je otišla u Banja Luku, a u Mostaru već razmišljaju o novoj sezoni. Očekuju ih evropski izazovi, a Petrović je već odredio termin početka priprema.

To će se desiti 19.06., a o svemu je za stranicu Zrinjskog govorio upravo Petrović.

"Ovaj klub je napravio pomak i podigao standard. To nas dovodi u situaciju kada si drugi ili treći, da trpiš kritike, ali kritike su sastavni dio našeg posla. Zrinjski treba da je uvijek zadovoljan iako je među prve tri. Može se desiti promjena generacije, povrede, da prodaš dva - tri igrača...

Klub ne smije dozvoliti da padne na peto ili šesto mjesto, jer se onda teško može vratiti na vrh. Toga su svjesni i ljudi koji vode klub. Već godinama je Zrinjski među prvima. Treba da se spremimo za narednu sezonu, to će biti pakao. Svi se pojačavaju, svi žele napasti titulu.

Oglasi

Dolazi i VAR, biće promjena navika, a mi ćemo biti favorit broj jedan za titulu".

Dotakao se i pauze.

"Mi ćemo pokušati osvježiti kadar u našim mogućnostima. Nisam otišao na odmor, još neću, jer najvažnije je da kao klub odredimo ko ostaje, a ko ne. Neko će biti prodat, a trebamo vidjeti koga ćemo dovesti. Treba nam nove krve, treba doći do promjena u kadru. Nije lako, to su najteži momenti da neko napusti klub, ali mi smo profesionalci. Treba se ponašat gospodski u svemu, profesionalno razmišljati i gledati šta je najbolje za Zrinjski.

Imam neke prijedloge, klub im neke svoje, a klub zna šta treba da radi. Danko vrijedno radi, igrači se trebaju odmoriti, dobili su 23 dana odmora, iako to nije dobro, ali odmor je sada najvažniji. I odmor je sastavni dio treninga, ne može dati gas bez toga. Imamo tešku sezonu, idemo u Evropu sa druge pozicije, a da smo bili prvi imali bi tri šanse...".

Najavio je generalku pred Evropu, te kazao da će do Evrope ekipa odigrati pet utakmica.

"Potrebno je da sklopimo 95 posto igračkog kadra do početka priprema. Trebamo dobro izvagati gdje i na kojoj poziciji dovesti igrače. Nama su bonusi veoma važni, ide nam šest - sedam igrača, odnosno odlazi, te smo zauzeti svaki dan.

Potrebno je da te rupe popunimo i da nastavimo gdje smo završili".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i Nemanje Bilbije koji je trenutno povrijeđen.

"To je isto kao da je Real bez Cristiana Ronalda. To je Nemanja za ovaj klub. On godinama daje 20 i plus golova. Naći nekoga ko svake godine daje 25-30 golova je mnogo teško. On je od postojanja kluba jedan od najvažnijih igrača kluba".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jas23
Dobri moj Frane, sam si dao odgovor za FK Sarajevo! Citiram te a ti provjeri :"on je realan, vi niste, vi ste privatna p."! Dobri moj Frane sve si rekao svojim komentarom, samo cu dodati da smo mi, FK SARAJEVO, jedini PRIVATNI p. U drzavi! Nista budzet i politika! Pa niti jedan ministar, premijer na bilo kom nivou nije navijac FK Sarajeva!
1 2
Jas23
Frane, ljepotanu, otkud tebi da je FK Sarajevo dobilo 1.741 miliona iz budzeta? Kog budzeta? Od federalnog nije! Od Kantonalnog niti trecinu to iznosa! Pa o cemu pricamo, kakav budzet i FK Sarajevo? Pominjes kockasti zrinjski, a koliko je dobio klub od privatno-politicke amir grupacije? Politiki kockastom zrinskom donosi preko 50% budzeta! Bez politike zrinski bi bio u rangu Posusja! Isto kao Borac! A FK Sarajevo trpati sa budzetskim klubovima je smijesno! Ako mene pitas, najvece budale su Vlada Kantona Sarajevo koja bi mogla, jer ima podrzati oba sarajevska kluba , minimalno 3-4 puta!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi