Barbarez nakon poraza od Engleske: "Rezultat je previsok, ponosan sam na ono što sam vidio"

Press konferencija nakon odigrane utakmice

Barbarez nakon poraza od Engleske: "Rezultat je previsok, ponosan sam na ono što sam vidio"

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u prvoj utakmici pod kormilom Sergeja Barbareza.

Protivnik je na St James' Parku bila reprezentacija Engleske koja je ostvarila pobjedu od 3:0.

Nakon utakmice na press konferenciji govorio je selektor naše reprezentacije, Sergej Barbarez.

"Zadnja dva gola, možda i ovaj penal, prejeftino su pali, ali to je uzrok ogromne trke gdje smo jednostavno izgubili snagu. Rezultat za mene malo previsok, ali moram reć da sam ponosan na ono što sam vidio."

Vidjelo se da nemamo dovoljno snage za punih 90 minuta. Na koji način se spremati za naredne utakmice?

"Ovaj termin ima svoju ulogu u tome. Dosta njih je završilo prije desetak i više dana prvenstvo i ostavlja to sve traga. Nama devet igrača fali iz one neke idealne formacije. Ove dvije utakmice će nam pomoći da vidimo šta kako za dalje."

Oglasi

Bilo je puno debitanata, jesu li položili?

"Sigurno da je bilo zadovoljavajućih momenata i ulogom igrača u timu. Nije jednostavno ni stare igrače pustiti protiv ovakve ekipe. imamo vjeru u njih i zato i jesu tu."

Vidjeli smo kako ćemo igrati protiv jakih ekipa, kakav je plan za ekipe koje su bliže nama kvalitetom?

"Dok dođu te ekipe. Ovih osam utakmica se gleda u nekom ciklusu i igrat ćemo u istom načinu igre jer želimo tu stabilnost dobiti. Mislim da nam svaka utakmica donosi dobre stvari, ali i loše koje ćemo analizirati."

Igrali ste protiv dobre ekipe, bez nekoliko igrača. Kako vidite Englesku na Evropskom prvenstvu?

Oglasi

"Sigurno da je jedna od jačih reprezentacija na svijetu. Volim vrstu fudbala koju igraju, sigurno da sam njihov navijač stalno bio. Reaguju na sve sisteme koje igraju. Bio je veliki izazov igrati ovdje. Mislim da će Engleska igrati veliku ulogu na Evropskom prvenstvu."

Kako vidite to pojačanje snage za naredne utakmice?

"Kažem vam, ovaj termin je nezahvalan za reprezentacije koje nemaju daljnje takmičenje. Zato i nosi naziv prijateljska utakmica. Veliki minus je bio što nam fali dosta igrača. Siguran sam da će ove dvije utakmice nama mnogo toga pokazati."

U drugom poluvremenu stajali smo dosta daleko od Engleza, posebno na sredini terena. Je li to taktička zamisao ili su igrači podlegli pritisku?

"Nije to zamisao bila, nego taj momenat snage koji nam je nedostajao i zadnji red to nije mogao iznijeti koliko su se oni spuštali. Stajali smo često u jednoj liniji. Kada nestaje snage nestaje i koncentracije i komunikacije. Uz to dolazi Engleska koja kad promjeni pet igrača i ne znate ko je bolji od koga. Ne smijemo ni zaboraviti u kojoj situaciji se nalazimo. Bilo je finih stvari koje će nam poslužiti."

Top Komentari

SactownCali
Ja nosta nisam vidjeo u 90 minita, izgledamo kao Andora. Bice jos poraza u 2024 godini... nije kriv Barbarez za ovo stanje, kriv je fudbalski savez BiH
6 6
Ecosport
I da je rezultat bio Atalanta : 0, opet bi bilo dobro jer su oni vanzemaljci za nas. Glavu gore Barba, ugradi im bar malo patriotizma.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi