Utakmica s Bosnom im 'otvorila oči' - Navijači Engleske jasno rekli ko mora igrati protiv Srbije

Odmah nakon utakmice

Utakmica s Bosnom im 'otvorila oči' - Navijači Engleske jasno rekli ko mora igrati protiv Srbije

Esmer Oštraković, foto: T. Hebib

Reprezentativci Engleske ostvarili su pobjedu od 3:0 u prijateljskoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine, te su na najbolji mogući način počeli sa pripremama za EURO.

Englezi su tokom kompletnog susreta bili dosta bolji protivnik u utakmici u kojoj su ionako bili favoriti.

Golove u pobjedu od 3:0 postigli su Cole Palmer sa bijele tačke, te Trent Alexander-Arnold i Harry Kane.

Za Southgatea je ova prijateljska utakmica bila prilika da vidi u kakvom su stanju došli igrači pred odluku koga će povesti u Njemačku, a koji igrači neće nastupiti na Evropskom prvenstvu.

Kane je na ovo okupljanje pozvao 33 fudbalera, a njih sedam morat će "otpast" i neće putovati u Njemačku.

Oglasi

Naravno bila je i šansa za Southgatea da pokuša neke nove stvari kada je riječ o formaciji i o igri njegovih igrača, a očito da mu je to pošlo za rukom.

Naime, navijači Engleske su oduševljeni onim što su vidjeli od Trenta Alexander-Arnolda koji je danas igrao u veznom redu.

Samim tim, navijači su jasno rekli da upravo Arnold mora biti u prvoj postavi protiv Srbije 16. juna i to upravo na poziciji veznog fudbalera.

Ostaje da vidimo da li će Southgate ostati pri toj zamisli ili će Arnolda u narednom periodu vratiti na poziciju desnog beka.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Bice 10 -0 protiv ugrozeni traktorista!
1 0
Vd1990
E protiv naše srbije će te popušit ***** lagano
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi