Ademar poražen, četiri gola Vranješa i jedan Vražalića

Barca ubjedljiva

Ademar poražen, četiri gola Vranješa i jedan Vražalića

Adnan Beganović

U prvom susretu 12. kola španskog rukometnog prvenstva Barcelona se pred svojim navijačima bez većih problema obračunala sa Ademar Leonom (33:19), čije boje brane bh. reprezentativci Vladimir Vranješ i Faruk Vražalić.

Prije par godina duel Barcelone i Ademara bio je derbi prvenstva i do posljednjih trenutaka susreta pobjednik se ne bi znao, no danas stvari izgledaju mnogo drugačije. Ademar je pristisnut finansijskim problemima podmladio ekipu, koja se u ovom trenutku nije u stanju ozbiljnije suprostaviti moćnoj Barceloni.

Od samog početka utakmica je išla u jednom smjeru. Pobjednik se znao i prije početka iste, pa je samo bilo upitno sa koliko će razlike slaviti Barcelona.

Večeras je rezultat glasio 33:19, a Barcelonu su do trijumfa vodili Siarei Rutenka i Angel Montoro Cabello. Oba pomenuta rukometaša postigla su po sedam golova, a Danijel Šarić je imao 20 uspješnih intervencija.

S druge strane, kod Ademara su najefikasniji bili Felipe Borges Dutra Ribeiro i naš reprezentativac Vladimir Vranješ sa po četiri postignuta gola, dok se Faruk Vražalić samo jednom upisao u listi strijelaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.