Adnan Bašić: Djevojke su plakale prije utakmice, bilo je treme, uvukao se strah

Trener ŽRK Krivaja nije nezadovoljan

Adnan Bašić: Djevojke su plakale prije utakmice, bilo je treme, uvukao se strah

A. Čaušević

Rukometašice ŽRK Krivaja su izgubile u revanš meču 3. kola Challenge Cupa od Maccabi Rishona 31:22. 

Nakon jučerašnje pobjede 25:21 rukometašice bh. predstavnika nisu uspjeli ponoviti igru iz prethodnog meča pa su Izraelke na kraju slavile ubjedljiv trijumf.

Bez obzira na poraz i ispadanje trener Krivaje, Adnan Bašić nije bio nezadovoljan.

"Nakon jučerašnje utakmice sam rekao da su djevojke pružile 200 %, naša golmanica je imala 17 odbrana, znao sam da se to ne može ponoviti u dva dana. Imali smo zahtjevno i domaće prvenstvo, uspjeh nam je i jučerašnja pobjeda", kazao je Bašić za SportSport.ba.

"Zakazali smo u fazi odbrani, znamo za pravilo u rukometu da ko napravi više faulova na kraju i pobijedi, ovaj put su to bile rukometašice Maccabija. Nismo bili dobri i u fazi napada, djevojke su bile nervozne, sada se okrećemo domaćem prvenstvu."

"Djevojke su naučile igrati pod punom dvoranom. Plakale su prije utakmice, bilo je treme, uvukao se strah. Igračice Maccabija su iskusnije, profesionalke...Svakako smo zadovoljni, možda je rezultat previsok. Moram reći i da sudijski kriterij nije bio isti jučer i danas..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi