Sve je bilo spremno za slavlje, ali Izraelke su pomrsile račune Krivajašicama

Challenge Cup

Sve je bilo spremno za slavlje, ali Izraelke su pomrsile račune Krivajašicama

E. Škorić, foto: E. Oštraković

Rukometašice Krivaje nisu uspjele da prođu dalje u Challenge Cupu, pošto su revanš 3. kola protiv izraelskog Maccabi Rishona ubjedljivo izgubile rezultatom 31:22.

Zavidovići su učinili sve da Krivaja prođe dalje, ali nakon velike borbe u dva meča - Krivaja je ipak ostala bez plasmana dalje, dok su Izraelke večeras uspjele da nadoknade minus četiri iz prvog duela (25:21) i na kraju da slave prolaz u 4. kolo.

Gošće su od početka večerašnjeg meča djelovale konkretnije i kvalitetnije, a dojam je da su domaće igračice bile i pod velikim pritiskom, što je opet i bilo za očekivati.

Maccabi na startu pravi seriju, a na poluvremenu su Izraelke vodile 18:8 i već tada je bilo jasno da Krivaju čeka skoro pa nemoguća misija u preostalih pola sata.

Domaće rukometašice nisu uspijevale da spuste razliku i da se priključe rezultatski. U 50. minuti bilo je 27:17 za Izraelke, koje su zadržale prednost i došle do pobjede.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U Zavidovićim je zaista sve bilo na nivou, domaća publika nije prestajala pružati podršku svojim djevojkama, a na kraju svi mogu biti ponosni na ostvareno unatoč neizborenom 4. kolu.

Dunay i Constantino su postigle po 10 pogodaka u pobjedi gostujuće ekipe, dok je Bašić sa osam golova bila najefikasnija u domaćem timu. Po četiri su dale Ćosić, Mehanović i Dautović, a dva je postigla Sikimić.

Top Komentari

Zeleni_zub
Šteta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi