Snimljen kako vrijeđa Aleksandra Vučića i dobio momentalni otkaz
Uvrede prema predsjedniku Srbije počele su se kažnjavati (Foto: EPA)

Nevjerovatno

Snimljen kako vrijeđa Aleksandra Vučića i dobio momentalni otkaz

Midhat Šljivak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić često je na meti navijača Partizana zbog velike bliskosti s velikim rivalom Crvenom zvezdom, pa se na utakmicama često mogu čuti psovke i uvrede navijača crno-bijelih na račun prvog čovjeka Srbije. Takve uvrede prema Vučiću koštale su posta predsjednika rukometnog kluba Partizan Željka Perkunića.

Predsjednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić dobio je otkaz na mjestu člana Skupštine Asocijacije rukometnih klubova Superlige (ARKUS) jer je vrijeđao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Perkunić je s grupom navijača Partizana snimljen na košarkaškoj utakmici koju su crno-bijeli igrali u Kaunasu i na tim snimcima upućivane su psovke prema predsjedniku Srbije.

S obzirom na to da je Perkunić poznato sportsko ime u Srbiji, nije ga bilo teško identifikovati, pa je sve izašlo u javnost.

Zbog vrijeđanja predsjednika Perkunić je ostao bez posla u Asocijaciji rukometnih klubova Superlige. Izbačen je s mjesta člana Skupštine, a iz ARKUS-a su objavili.

Oglasi

"Nedopustivo je da se na takav način i bez trunke odgovornosti odnosi bilo koji nosilac javne ili društveno odgovorne funkcije prema Republici Srbiji i njenim legitimno izabranim organima, a naročito ne prema predsjedniku Aleksandru Vučiću, koji je između ostalog dao izuzetan doprinos u opredjeljivanju sredstava u posljednje tri godine, zahvaljujući čemu su mnogi klubovi uspjeli da održe egzistenciju ili da značajno unaprijede rad", saopšteno je.

Odluka je donijeta jednoglasno i Perkunić više neće moći da učestvuje u radu ove organizacije.

Navijači Partizana su nakon ove vijesti pružili veliku podršku Perkuniću. Nadaju se da će nastaviti dolaziti na utakmice i putovati s navijačima širom Evrope.

On je u prošlosti s košarkašima putovao po Starom kontinetnu. Uvijek je davao veliku podršku voljenom klubu i zbog toga ima ogromnu podršku ostalih navijača.

Postoji strah navijača da se Aleksandar Vučić neće zaustaviti samo na razriješenju s mjesta člana Skupštine ARKUS-a, te da će početi progon Perkunića i s ostalih sportskih događaja.

Uvrede prema predsjedniku Srbije poprilično su ga koštale i vidjet ćemo hoće li se njegov progon od vlasti zaista i nastaviti.

Top Komentari

nakopitam
Sloboda govora. Imas pravo da cutis i klimas glavom. Isto kao na pomozi ba areni u dolini dugova.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi