Sestre Gudelj uskoro u dresu Bosne i Hercegovine
FOTO: Dirk Welt

Anica i Marija

Sestre Gudelj uskoro u dresu Bosne i Hercegovine · Saznajemo

Haris Zilić

U martu je u planu kontrolno okupljanje ženske seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, prvo nakon 12 godina.

Direktor reprezentacije, Elmir Grabčanović obavlja lavovski dio posla, a za SportSport.ba, potvrdio je da su obavljeni razgovori sa još dvije igračice koje su izrazile želju da nastupaju za BiH.

Riječ je o sestrama Gudelj, Anici i Mariji koje nastupaju sa dosta uspjeha u Bundesligi, gdje je Anica statistički jedan od najboljih golmana lige.

Anicu Gudelj pamte ljubitelji rukometa u BiH prije svega po sjajnim nastupima u dresu Gruda, dok je mlađa sestra Marija, pružala sjajne partije u Katarini, Grudama i Izviđaču.

Nakon Lee Serdarević, Berine Alagić, sestre Gudelj nove rukometašice iz inostranstva koje će biti na raspolaganju novom selektoru BiH, a prema riječima direktora Grabčanovića tu nije kraj.

Krenulo se ozbiljno i BiH bi kroz par godina mogla imati respektabilnu žensku senirosku rukometnu reprezentaciju.

Top Komentari

Pajver
Iskreni da budemo da su njih dvije klasa igrale bi sigurno za Hrvatsku
2 9
Mowzilla
Kuha se kuha, nema stajanja.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi