Gudelj: Ovo je početak dobre priče; Topić: Ponosni smo

Reakcije naših rukometašica nakon trijumfa protiv Italije

Gudelj: Ovo je početak dobre priče; Topić: Ponosni smo

H. Zilić

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je trijumf protiv Italije rezultatom 25:22 u drugom kolu prekvalifikacija za EP 2022. godine na kvalifikacionom turniru koji se održava u Grčkoj.

Ovo je za našu selekciju prvi zvanični trijumf nakon više od 12 godina i donosi nam bodove koji će nas vratiti na EHF listu.

Jedna od heorina u trijumfu protiv Italije bila je Anica Gudelj sa 17 odbrana, a nakon meča dala je svoj komentar.

"Današnja utakmica je bila teška kao i protiv Grčke. Bilo je rasterećenije, prošla je početna trema, pokazali smo šta možemo i ovo je početak dobre priče. Jako je bitno radi cura da smo pobijedili, radi samopouzdanja. Zahvaljujem se svima koji nam nisu stvarali pritisak. Razumljivo je da nakon toliko pauze ne možemo očekivati velike rezultate, ali danas smo pokazale kojim putem trebamo ići", rekla je sjajna Anica Gudelj.

Komentar je dala kapiten i najiskusnija u našoj reprezentaciji, Slađana Topić.

"Bila je jako teška utakmica, naporna, ali djevojke su sve dale od sebe. Hvala svima koji su nas podržavali i vjerovali u nas. Sutra protiv Ltavije idemo po drugu pobjedu. Svi smo sretni, ponosni, hvala što nas podržavate", bile su riječi našeg kapitena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi