Ženska rukometna reprezentacija Grčke do lagane pobjede nad Bosnom i Hercegovinom

Predkvalifikacije za EP

Ženska rukometna reprezentacija Grčke do lagane pobjede nad Bosnom i Hercegovinom

A. Beganović

Nakon višegodišnje pauze, ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine vratila se na scenu. Naime, u 1. kolu predkvalifikacija za Evropsko prvenstvo naše rukometašice su odmjerile snage sa Grčkom i poražene su napustile teren.

Ženska rukometna reprezentacija Grčke slavila je sasvim zasluženo rezultatom 29:18.

Od samog početka meča Grčka je imala rezultatsku prednost, ali naše rukometašice su se do nekih pet minuta prije odlaska na odmor dobro nosile sa favoriziranim Grkinjama.

U sami finiš prvog dijela ušlo se sa rezultatom 10:10, ali onda u samo nekoliko minuta Grkinje prave seriju 5:0 i na odmor odlaze sa velikom prednošću (15:10).

I u drugom dijelu domaće su držale konce igre u svojim rukama, a kako se bližio kraj tako je i rasla njihova prednost. Osam minuta prije kraja na semaforu je stajalo 27:17.

Do kraja ništa novo, odnosno Grkinje sigurnom igrom čuvaju ubjedljivu prednost. Konačan rezultat glasio je 29:18. 

Najefikasnije kod Grčke bile su Maria Chatziparasidou i Vailiki Gkatziou sa po šest pogodaka, dok su kod naše selekcije Armina Isić sa pet, te Marija Gudelj sa četiri pogotka bile najučinkovitije.

Predkvalifikacije za Evropsko prvenstvo:
Grčka - Bosna i Hercegovina 29:18 (15:10)

Promo

Top Komentari

Mowzilla
Glavu gore, ovo je tek pocetak, bit ce bolje aBd...
14 0
Husrefbeg22
Rezultat nije vazan. Najbitnije da se od necega krenulo. Bice boljih rezultata i pobjeda! Naprijed nase djevojke!
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi