Šahman: Tražio sam da se odmah plati operacija, ali mi smo taoci pojedinih ljudi

Novi problemi u RSBiH

Šahman: Tražio sam da se odmah plati operacija, ali mi smo taoci pojedinih ljudi

H. Zilić

Mladi bh. rukometaš Stjepan Jozinović u duelu protiv Grčke u baražu za SP, doživio je tešku povredu.

Dva mjeseca nakon pomenute utakmice Jozinović je za medije izjavio da mu RSBiH nije platio operaciju, iako po pravilu svaki igrač koji dođe na okupljanje reprezentacije treba da ima policu osiguranja u slučaju povreda.

Jozinović je jedan od rukometaša pred kojim je blistava budućnost, član je španskog Ademara, veliki profesionalac i sjajan sportista, tako da mu je sigurno teško pala cijela situacija i razmišlja da li da se više odazove na poziv selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ova situacija je izazvala dosta komentara u sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini, a izjavu za SportSport.ba dao je Asim Šahman jedan od članova UO RSBiH.

"Želim da javnost zna da cijelu istinu oko nastale situacije. Odmah nakon povrede, tražio sam da se hitno plati operacija momku koji je budućnost ove reprezentacije. Ja znam šta znače takve povrede za jednog mladog sportistu", rekao je Šahman i nastavio:

"Međutim, mi smo taoci pojedinih ljudi u RSBiH koji ne znaju rukometna pravila. Dođu i samo se slikaju s loptom. Uvijek sam na strani igrača, uvijek sam uz reprezentaciju. U rukometu sam preko 50 godina i žao mi je što se desila ovakva situacija jer je riječ o izuzetnom momku i igraču."

Top Komentari

Brazuka
Ti pošten, svi lopovi? Sram te bilo ubleho jedna. Imal gdje da uvalis sina? Kako si prevario ljude u bugojnu i odveo repku u tuzlu? O tome šutiš kao da to ne znaju ljudi. Sram te bilo da je države išao bi u zatvor za prevare sa arapima po bugojnu i slicno
4 0
zgembo.popuslic
Klasika kod nas, uvijek je neko drugi kriv
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi