Asim Šahman: Tužit ćemo savez, komesara i sve koji rade mimo statuta!

Prvi čovjek RK Iskra Bugojno jasan

Asim Šahman: Tužit ćemo savez, komesara i sve koji rade mimo statuta!

E. Oštraković

Prije nekoliko minuta zvanično je stigla informacija da se rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine zvanično okončava.

Tako je usvojen plasman na tabeli u trenutku prekida lige, a obzirom na to jedan od klubova koji ispada iz lige je Iskra iz Bugojna.

Kontaktirali smo prvog čovjeka Iskre, Asima Šahmana, koji je govorio za SportSport.ba, te je bio jasan u svojim namjerama i očekivanjima.

"Vjerujte mi, ovo što je uradio komesar lige Srđan Jović, mi smo to očekivali. On je bio pod velikim pritiskom Rukometnog saveza Republike srpske, te je na kraju podlegao tom pritisku. Sačekao je kalendarski da se liga ne može nastaviti, te je u tom trenutku podlegao pritisku. To mu neće proći. To što je on uradio je "nonsense" za bilo koji savez. Čovjek je preuzeo odgovornost cijelog Upravnog odbora i objavio konačnu tabelu i te stvari ko ispada iz lige i ko ulazi u ligu", kaže Šahman, te nastavlja:

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mi ćemo svoju pravdu tražiti. Tužit ćemo savez, tužit ćemo komesara i sve one koji rade mimo statuta. Ovo što oni navode, pa to nema uporište u statutu. Odluke objašnjavaju nekim članovima koji nema smisla u ovoj situaciji", završio je Asim Šahman.

Ostaje da vidimo kakav epilog će cijela situacija dobiti, te da li će klubovi uspjeti da se suprotstave odluci saveza.

Top Komentari

Majstor123
Asim Šahman je najveći grobar Bh rukometa. Zašto se nije žalio prošle sezone kada je u polusezoni mijenjo propozicije. Nema smisla da se sezona nastavi, većina klubova je promjenilo ekipe. Pitanje je kako će pojedini klubovi igrati slijedecu sezonu, a da igraju ovu?
3 0
forza_juve
Bahahhaa, zali se .i. majmune
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi