Austrija uz dosta muke slomila Estoniju
Foto - EPA

Kvalifikacije za EP

Austrija uz dosta muke slomila Estoniju

Midhat Šljivak

Rukometaši Austrije uz dosta muke su savladali Estoniju (31:28) u susretu 1. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Iako je domaća selekcija u ovaj meč ušla kao veliki favorit, Estonci su bili konstantno blizu i namučili su favorizovanog rivala.

Gosti su bolje ušli u meč. Poveli su sa 5:2, ali je Austrija potom dodala gas, napravila je sjajnu seriju od 8:1 i došli JE po prvi put do četiri gola prednosti u prvom poluvremenu (10:6).

Međutim, Estonija se vratila. Do poluvremena su čak i nekoliko puta vodili, a na odmor se otišlo rezultatom 16:16.

Austrija je ipak bila ta koja je u nastavku kontrolisala igru i rezultat. Bili su u konstantnom vodstvu i na kraju su ostvarili pobjedu od tri gola razlike.

Tobias Wagner je sa sedam golova bio najefikasniji kod Austrije,, Frimmel i Huteček su dodali po pet, dok je na drugoj strani Karl Toom postigao 12 golova.

Austrija u nedjelju gostuje selekciji Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Tas14
Glavno je njih pobjediti na domaćem terenu! Idemo momci, ne sekirajte se za Švabe glavno je pobjediti za tri dana.
0 0
Tas14
Glavno je njih pobjediti na domaćem terenu za tri dana. Hajde momci!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi